''Munjevita'' noć

Svjetlosni spektakl: Gospić će manifestacijom “Tesla Power of Lights” obilježiti Teslin rođendan

Hina

Foto M. Smolčić

Foto M. Smolčić



 “Tesla Power of Lights” – manifestacija je kojim će Gospić ove godine obilježiti 163. obljetnicu rođenja Nikole Tesle, i to večer uoči njegova rođendana odnosno 9. srpnja, najavili su iz Turističke zajednice grada Gospića. 


 


Tesla je rođen 10. srpnja 1856. u Smiljanu, kraj Gospića. 




“Večer uoči Teslinog rođendana, u utorak, 9. srpnja, nakon što padne mrak u Gospiću će početi manifestacija “Tesla Power of Lights” na glavnom gradskom trgu, u sklopu čega će se prikazati ne samo sve Tesline zasluge čovječanstvu već i omogućiti posjetiteljima da zamisle tu ‘munjevitu’ noć davne 1856. kada je Tesla rođen u malom selu Smiljanu kraj Gospića”, ističu iz gospićke Turističke zajednice, dodajući da se time i Gospić i Hrvatska pridružuju obilježavanju te obljetnice u svijetu.


Tesla je kao slavni izumitelj, elektrotehničar i fizičar ostavio veliki trag u cijelom svijetu, od čega će nešto moći vidjeti i posjetitelji u sklopu svjetlosnog spektakla te vozeći se posebnim vlakićem “Putevima Nikole Tesle”, koji će besplatno voziti i tijekom dana po svim lokacijama u Gospiću koje su vezane za život i rad svjetskog genija, najavljuju organizatori.


U sklopu svjetlosnog spektakla posjetitelji će moći vidjeti, kako napominju, dugo pripreman laser show, izvanredne svjetlosne efekte koji će prošarati nebo sve do Smiljana, ali i sjediti na svjetlećem namještaju izrađenom posebno za Teslin rođendan, a bit će tu i svjetlosnog plesa na svili i drugih sadržaja. Također, sve zgrade u kojima je Tesla živio ili radio, bit će posebno osvijetljene.


Turistička zajednica grada Gospića očekuju dobru turističku posjećenost, a vjeruju i da će time dodatno pridonijeti promociji Gospića, Like i Hrvatske.