Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
HDZ-ovi prebjezi ojačali konkurentske liste

IZBORI 2013 Slijedi žestoka politička bitka za Gospić: za gradonačelnika se natječu Krmpotić, Maras i Starčević

Koalicijsku listu SDP-a i HNS-a nosi Nikola Maras, SDP-ov vijećnik u proteklom mandatu, a sada stranački kandidat za gradonačelnika / Snimio M. TOMAŠEVIĆ
Koalicijsku listu SDP-a i HNS-a nosi Nikola Maras, SDP-ov vijećnik u proteklom mandatu, a sada stranački kandidat za gradonačelnika / Snimio M. TOMAŠEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 5. svibanj 2013. u 17:41 2013-05-05T17:41:06+02:00

I HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Petar Krmpotić Starčeviću priznaje da radi odlično pivo, ali poručuje da u političkom ringu protiv HDZ-a nema šanse

GOSPIĆ  Započela je dvotjedna  predizborna kampanja pred lokalne izbore što će se održati 19. svibnja. Raznorazna koaliranja dovela su do toga da se za gradonačelnika Gospića natječu samo tri kandidata, njihove liste natječu se i za Gradsko vijeće.
Koaliciju od ukupno četiri stranke predvodi HDZ.  Kandidat za gradonačelnika te koalicije, koju još sačinjavaju HSS, HSP dr. Ante Starčević i HSU, je Petar Krmpotić, ujedno i nositelj liste.
Na toj su listi, između 17 kandidata, neka stara prekaljena politička imena, ali i dosta mladih lica, novih ambicioznih HDZ-ovaca koji su veliki posao za stranku odradili kroz, primjerice, Mladež pa su sada i potencijalni  članovi Gradskog vijeća. Koalicijsku listu SDP-a i HNS-a nosi Nikola Maras, SDP-ov vijećnik u proteklom mandatu, a sada stranački kandidat za gradonačelnika.
Za razliku od većine HDZ-ovih vijećnika, u proteklom vijećničkom mandatu  SDP-ovac Maras i njegov stranački kolega koji je i na listi za ove izbore Darko Banić,  aktivno su polemizirali  s gradskom vlašću.
Na toj koalicijskoj listi visoko stoji i dvoje mladih političara,  HNS-ovac Ernest Petry koji je svojedobno bio član desno orijentiranih stranaka, te Marijana Musić-Mašić, bivša HDZ-ovka koja je taj stranački dres zamijenila SDP-ovim nekoliko mjeseci prije ovih izbora.
Treća lista koja se kandidira za Gradsko vijeće i za gradonačelnika je lista HSP-a i HSLS-a, koju nosi nezavisni kandidat za gradonačelnika Karlo Starčević, ličkoj i široj javnosti poznat kao proizvođač popularnog Velebitskog piva.
I HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Petar Krmpotić Starčeviću priznaje da radi odlično pivo, ali poručuje da u političkom ringu protiv HDZ-a nema šanse.
Na toj listi je i predsjednik gospićkog HSP-a Milan Mataija, također bivši HDZ-ovac, ali i neka javnosti poznata imena, poput jednog od najpoznatijih ličkih ugostitelja i predsjednika gospićke Obrtničke komore Marka Sokolića i također bivše HDZ-ovke Ivanke Vojvodić.
Čelnici svih lista obećavaju bolje sutra svim građanima, a već i prije službenog početka izborne kampanje između sebe odapinjali su otrovne strelice,  a građane častili srdelama, grahom, pivom.
I tijekom kampanje očekuje se, barem su tako svi najavili, žestoka borba za svaki glas, jer pobjedu očekuju i jedni i drugi i treći. Bit će to zanimljiv i vruć gospićki politički svibanj. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.