Senjsko vijeće

Rukavina se oglušio na neugodna pitanja

Dorotea Prpić

Foto D. Prpić

Foto D. Prpić

O radu gradonačelnika raspravljao je samo nezavisni Biondić upitavši zašto JUO već 2,5 godine vodi v.d. pročelnika te zašto je iz NK Nehaja potjerao legendu Igora Baričevića… Ne dobivši odgovore, napustio je sjednicu



SENJ – Na dnevnom redu 22. sjednice Gradskog vijeća Senja uglavnom su bile izmjene financijskih akata i pratećih im programa. Među ostalim, prihvaćeno je izvješće o polugodišnjem konsolidiranom proračunu grada u kojem su prihodi proračuna ostvareni s 39,2 posto, a rashodi s 34,3 posto u odnosu na planirano, te pete po redu izmjene gradskog proračuna u kojima se jedina veća promjena odnosi na povećanje sredstava za adaptaciju senjskog Dječjeg vrtića koja je u tijeku. Naime, otvaranjem radova došlo se je do saznanja da je potrebno izmijeniti i sve instalacije u vrtiću te ugraditi dizalicu topline. Izrada projekta za sanaciju tog dijela je u tijeku, a izvođenje ovih radova povećat će investiciju za oko 1,4 milijuna kuna. Prihvaćeno je i izvješće o radu Dječjeg vrtića Travica za 2018./2019.g, a za ravnateljicu Gradske knjižnice Senj na novi četverogodišnji mandat Vijeće je imenovalo prof. Anu Prpić Rogić.


Gdje su materijali?


Dopunjena je i odluka o nerazvrstanim cestama na području grada te je, vezano za nove zakonske odredbe, donesena i nova odluka o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora u vlasništvu grada. Prihvaćeno je i polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika Sanjina Rukavine, a u raspravu oko ove točke dnevnog reda uključio se jedino oporbeni Sandro Biondić (Nezavisna grupa građana) upitavši gradonačelnika zašto trojica vijećnika s njegove liste ne dobivaju materijale za kolegij, premda im je to osobno javno obećao pred šest mjeseci te zašto Jedinstveni upravni odjel još uvijek, već dvije i pol godine, vodi v.d. pročelnika, kao i zašto je iz NK Nehaja potjerao senjsku nogometnu legendu Igora Baričevića… Gradonačelnik na ova pitanja nije želio odgovoriti pa je Biondić napustio sjednicu.


Aktualni sat


Prethodno je, na Aktualnom satu, na pitanje Sandra Biondića kada će u TN-u Stinica biti sanirana plaža i dječje igralište jer njihovo današnje stanje predstavlja opasnost za korisnike, a što iz Naselja traže već punih sedam godina, gradonačelnik Rukavina je rekao da su službe izvršile uvid i konstatirale da za popravak tih objekata treba izraditi dokumentaciju, te da će se u sljedećoj godini određene stvari nastojati popraviti ovisno o mogućnosti proračuna. Biondić je upozorio i da su na dva dječja igrališta u Senju golovi padali na djecu. Zanimalo ga je i što je s inicijativom da se poslovi županijskog ureda za graditeljstvo ubuduće obavljaju u okviru Gradske uprave i koliko će to grad koštati. Rukavina je izvijestio da je Županijska skupština dala suglasnost da Grad Senj preuzme ove poslove. Suglasnost još treba dati i Ministarstvo uprave, nakon što se prikupi mišljenje ministarstava graditeljstva te financija, a za sada ne postoje projekcije troškova koliko će taj ured koštati grad Senj.