Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Obilazak terena

Pučka pravobraniteljica:Ličko-senjska županije je područje s najviše starijih ljudi u Hrvatskoj!

Foto Marin Smolčić
Foto Marin Smolčić
Autor:
Objavljeno: 14. listopad 2019. u 15:20 2019-10-14T15:20:04+02:00

GOSPIĆ S ciljem sagledavanja situacije svoga resora pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa svojim stručnim timom ovih dana boravi u Ličko-senjskoj županiji.

Dok su njezini savjetnici u Gospiću zaprimali pritužbe i predmete građana, pravobraniteljica se sastala s predstavnicima Ličko-senjske županije i stručnim službama koje je predvodio zamjenik župana Vice Nekić. Budući su ovi sastanci zatvoreni za javnost pravobraniteljica je dala kraću izjavu uoči početka sastanka.

- Došli smo u Ličko-senjsku županiju i ovdje ćemo boraviti tri dana. Pri tome ćemo obići više od polovice jednica lokalne samouprave i centara za socijalnu skrb. Cilj nam je čuti i vidjeti iz bliza s čim se i kakvim problemima suočavaju građani Ličko-senjske županije.

Ovo je najveća županija s vrlo nepovoljnim demografskim pokazateljima. Velika su iseljavanja i ovdje je ostao mali broj stanovnika i to mahom starije životne dobi. Zato možemo reći da je u ruralnim područjima ove županije prosječna dob stanovnika u dubokoj starosti.

Ono što želimo saznati je kako su najsiromašnijima dostupne socijalne, zdravstvene, infrastrukturne i prometne usluge. Želimo doznati na koji se način nose i bore s mnogim teškoćama i što to mogu učiniti Županija, Gradovi, Općine i Centri za socijalnu skrb da bi im olakšali život, rekla je uoči sastanka pučka pravobraniteljica Lora Vidović.

pučka pravobraniteljica (2)

pučka pravobraniteljica (4)

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu