Optužbe ne prestaju

PREDIZBORNA BORBA U LICI: HDZ jučer nehotice proglasio izvanredno stanje u Ličko-senjskoj županiji

Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

"Ovo je politički cirkus u kojemu ne sudjeluju ministri iz naše koalicije. Nerealna obećanja koja se daju nagovješćuju da bi ova županija brzo trebala postati Katar ili Kuvajt."



GOSPIĆ – Tijekom današnje press konferencije koalicije HSLS-HNS trenutno političko stanje u Ličko-senjskoj županiji u najkraćim crtama parafrazirao je Ante Franić (HSLS) nazvavši ga „na korak do izvanrednog stanja.“


Franić je to potkrijepio činjenicama da HDZ i nekadašnji član te stranke Darko Milinović ne prestaju s međusobnim optužbama koje su nerijetko na granici pristojnosti i dobrog ukusa, dok je županija dosegla demografsko i gospodarsko dno.


-Ovo su lokalni, županijski izbori pa građanima nije jasno zbog čega se veći dio Vlade RH na čelu s premijerom Plenkovićem uključio u predizbornu kampanju. Vidimo da ministri HDZ-a svakodnevno dolaze ovamo i otvoreno navijaju za svoje političke boje. Lokalni HDZ već godinu dana ne može orhanizirati unutar stranačke izbore u Gospiću. Na jučerašnjoj pressici su Marijan Kustić i Dražen Jurković iznesli niz zanimljivih podataka. Da je bilo koji trijezni menadžer jučer vidio one podatke on bi odmah proglasio stečaj Ličko-senjske županije. Bilo koji privatnik sa onim poslovnim podacima morao bi likvidirati svoje poduzeće.




Odgovornost za ovakvo stanje nije samo na Darku Milinoviću, već na svim gradonačelnicima i načelnicima općina. Oni se opet nalaze na čelnim pozicijama kandidacijskih lista. Međutim, nitko od tih takmaca nema ozbiljan plan i program za budućnost. Ni HDZ ni Darko Milinović. Situacija je izmakla kontroli. Govori se nekom novom zakonu za Liku. Tako je jučer HDZ i formalno proglasio izvanredno stanje u ovoj županiji, ustvrdio je Ante Franić koji smatra da politiku treba maknuti iz aktivnosti vezane uz razvoj poduzetništva. Njegov koalicijski partner je HNS čiji predsjednik Krunoslav Tomljanović ističe kako su se neki HDZ-ovi dužnosnici u ovih 28 godina enormno obogatili.


-Ovo je politički cirkus u kojemu ne sudjeluju ministri iz naše koalicije. Nerealna obećanja koja se daju nagovješćuju da bi ova županija brzo trebala postati Katar ili Kuvajt. Ovom županijom od njezina osnutka upravlja HDZ. Cijenu tih unutarstranačkih sukoba platit će, nažalost, svi građani. Svakodnevno slušamo o nekom novom i starom HDZ-u, a to su isti ljudi koji se već 28 godina vladanja faraonski ponašaju. U tim optužbama se počesto spuštaju na najniže, osobne razine, rekao je Tomljanović dodavši da su neki članovi i vodstva HDZ-a još prije godinu dana bili spremni ići bosi na Velebit.