Nevrijeme u Lici

Orkansko jugo pomelo božićne ukrase u Gospiću: Ovakvo što se ne pamti. Božićna stabla letjela su kao igračke

Marin Smolčić

foto: Marin Smolčić

foto: Marin Smolčić

 Niti najstariji žitelji ne pamte ovakvo nevrijeme u vrijeme Božića. Bilo je vijavica, mećava, leda i bure, ali da jugo razbacuje božićna stabla poput igrački, to nitko ne pamti. Vjetar je na trenutke puhao s tolikom silinom da je na Korzu Vile Velebita savijao rasvjetne stupove.



GOSPIĆ – Mnogi su se Gospićani s pravom radovali današnjoj večeri. Na Trgu Stjepana Radića trebao se održati veliki božićni koncert Karla Krmpotić Quarteta, dok su sva sredstva sa klizališta bila predviđena za humanitarnu pomoć nastradalom mladiću Josipu Kolačeviću.


Orkansko jugo praćeno kišom odagnalo je svaku nadu da bi se subotnju večer uistinu lijepo provelo. Niti najstariji žitelji ne pamte ovakvo nevrijeme u vrijeme Božića. Bilo je vijavica, mećava, leda i bure, ali da jugo razbacuje božićna stabla poput igrački, to nitko ne pamti. Vjetar je na trenutke puhao s tolikom silinom da je na Korzu Vile Velebita savijao rasvjetne stupove.


Pokidani su brojni ukrasi i pokidane elektro-instalacije. Ukrasi na trgu su isprevrtani i polomljeni kao da je u svemu svoje prste imala nekakva nadnaravna sila. Hodanje po ovakvom nevremenu bilo je malo složenija misija jer je silina vjetra doslovno gurala pješake, a bilo je i nekoliko padova. Zato je veći dio popodneva Gospić bio potpuno pust grad, trpeći nemilo orgijanje (nad)prirodnih sila!