Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. siječnja 2020.
Nevrijeme

Olujni vjetar poharao Ogulin, građani pozvani da ne izlaze

Vjetar je oštetio brojne krovove / Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva
Vjetar je oštetio brojne krovove / Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva
Autor:
Objavljeno: 29. listopad 2017. u 21:14 2017-10-29T21:14:56+01:00

U samo nekoliko sati ogulinski vatrogasci intervenirali su 19 puta. Uklanjaju drveće s prometnica i saniraju krovove kuća s kojih je vjetar odnio crijep ili lim

Olujni jugozapadni vjetar koji od jutra puše na području Ogulina, Tounja, Plaškog i Josipdola izazvao je znatne materijalne štete na privatnim i javnim objektima, najviše na krovištima kuća i školskih zgrada, javlja televizija N1.

U samo nekoliko sati ogulinski vatrogasci intervenirali su 19 puta. Uklanjaju drveće s prometnica i saniraju krovove kuća s kojih je vjetar odnio crijep ili lim.

Na terenu su uz djelatnike Javne vatrogasne postrojbe Ogulin i dobrovoljni vatrogasci DVD-a Ogulin, Tounj, Plaški i Josipdol dok su vatrogasci ostalih društava s tog područja, u pripravnosti, javlja Radio Mrežnica.

S obzirom da jak vjetar još uvijek puše, građanima se savjetuje da ne izlaze iz svojih domova te da budu oprezni ako ipak moraju izaći.

Vjetrom pogođena područja obišao je župan Damir Jelić - u Tounju područnu školu gdje je oštećen krov te u Ogulinu gdje je oštećen krov Gimnazije Bernardina Frankopana te nekoliko privatnih objekata.

"Zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Ogulina Željkom Stipetićem župan Damir Jelić uvjerio se u razinu oštećenja te pohvalio pripadnike HGSS-a Stanice Ogulin i ogulinske vatrogasce za pravovemeno saniranje nastalih šteta i pomoć lokalnom stanovništvu", kažu iz županijskog ureda za odnose s javnošću.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu