Akcijski plan upravljanja

Od sada online kupnja ulaznica za NP Plitvička jezera

Marin Smolčić

Iz Uprave parka napominju kako je broj ulaznica po satu i mjestu ulaza ograničen pa se posjetitelji pozivaju da na vrijeme osiguraju svoje ulaznice

Iz Uprave parka napominju kako je broj ulaznica po satu i mjestu ulaza ograničen pa se posjetitelji pozivaju da na vrijeme osiguraju svoje ulaznice

Jedna od novosti odnosi se na internet mrežne stranice na domeni: https://ticketing.np-plitvicka-jezera.hr pomoću koje će posjetitelj odabrati datum, vrijeme i ulaz na koji će ući u nacionalni park. Nakon toga će posjetitelj na svoj e-mail zaprimiti račun i vaucher s kojima se u najavljeno vrijeme treba pojaviti na odabranom ulazu i zamijeniti vaucher za ulaznice



 


PLITVIČKA JEZERA Kako bi se rasteretio i ravnomjernije rasporedio broj posjetitelja u NP Plitvička jezera Uprava ove ustanove pristupila je izradi Akcijskog plana upravljanja posjetitelja.


Razlog ovome koraku leži u činjenici kako je naš najljepši nacionalni park lani posjetilo 1.7 milijuna, pri čemu je intenzitet posjeta bio najveći u ljetnim mjesecima. Akcijski plan će do  najsitnijeg detalja razraditi uvjete i načine korištenja ovih zaštićenih područja.




Jedna od novosti odnosi se i na internet mrežne stranice na domeni: https://ticketing.np-plitvicka-jezera.hr pomoću koje će posjetitelj odabrati datum, vrijeme i ulaz na koji će ući u nacionalni park.


Nakon toga će posjetitelj na svoj e-mail zaprimiti račun i vaucher s kojima se u najavljeno vrijeme treba pojaviti na odabranom ulazu i zamijeniti vaucher za ulaznice. Pri tome je vaucher moguće zamijeniti za ulaznice 30 minuta prije i tijekom sata za koji su ulaznice kupljene.


Iz Uprave parka napominju kako je broj ulaznica po satu i mjestu ulaza ograničen pa se posjetitelji pozivaju da na vrijeme osiguraju svoje ulaznice.


Naplata ulaznica vršit će se odmah po preuzimanju, a eventualno odustajanje i storniranje obavlja se  kroz narednih 48 sati. Dakle, ulaznice za NP Plitvička jezera od danas je moguće kupiti isključivo unaprijed, minimalno dva dana prije željenog obilaska Plitvičkih jezera.