Nagradno putovanje za osnovce s Kantride

Novi list doveo naj-razred u Liku

Marin Smolčić

Učenici su obišli Memorijalni centar Nikole Tesle, središte Gospića, slušali predavanje o velebitskoj flori i fauni....



GOSPIĆ Nakon što su pobjedonosno okončali »pohod« na školsku godinu koja izmiče, VI. a iz OŠ Kantrida jučer je pohodio Ličko-senjsku županiju.


Po izboru našega lista ovo je naj-razred među osmoškolcima, a Novi list ih je nagradio skromnim, ali nezaboravnim izletom. Učenici su predvođeni razrednicom Irenom Primc, a uz budnu pratnju naše novinarsko-foto ekipe, najprije posjetili Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu. Lijepo vrijeme i bujna vegetacija što gotovo vrišti iz brda Bogdanić bili su dovoljni da djeca s mora i asfalta uživaju na svakom koraku. 


 – Pa i ja bi bio genij da sam imao svoje brdo, šumu, potok…, samo su neki od komentara malih lumena.




Ljubazno osoblje Teslina centra pokazalo je i pojasnilo gostima malo poznate detalje iz života tog velikana, a sve se okončalo projekcijom kraćeg dokumentarnog filma. Našlo se vremena i za obližnje igralište i zajedničko poziranje. 


Drugi dio ove priče vezana je uz središte Gospića. Klinci s Kantride obišli su Trg Stjepana Radića, najljepše uređeni trg kontinentalne Hrvatske. Uz fontanu Vile Velebita našlo se dovoljno vremena za rad na mobitelima, pa se fotografiralo i snimalo, slale su se poruke doma, razgovaralo s prijateljima. Konac izleta bio je smješten na hrvatskom Olimpu. 


Ljubaznošću Hrvatskih šuma Gospić i Šumarije Gospić kod planinske kuće kod sela Jadovno gostima je upriličena mala zakuska. Pozdravio ih je upravitelj Šumarije Gospić Mario Stilinović, dok je o flori i fauni Velebita kraće predavanje održao ekspert za lovstvo Mića Perković. Slijedio je ukusni lovački gulaš, pa onda je na red došlo branje cvijeća, fotografiranje i općenito »hvatanje« uspomena na jedan lijepo proveden dan naj-klinaca.