Privlačna radna zona

Nijemci ulažu 50 milijuna eura u Otočac

Portal Novilist.hr

Strani investitori gradili bi postrojenje za zbrinjavanje komunalnog otpada, proizvodnju električne i toplinske energije, te biogoriva.



OTOČAC Da na području Ličko senjske-županije ima prostora za investicijska ulaganja dobro je poznata činjenica. Osim turizma i ekoloških projekata područje Like zbog čistoće zraka i rijeka, zbog veličine prostora i nekoliko izgrađenih poslovnih zona zanimljivo je različitim investitorima.


I upravo su Otočac posjetili predstavnici njemačkih firmi koji su odlučili milijune eura uložiti u poslovnu zonu u Otočcu. 


U gradskoj vijećnici Grada Otočca održan je preliminarni radni sastanak sa predstavnikom tvrtke Wibacon Witschaftsconsulting, Wilfried Elze iz Magdeburga i predstavnikom tvrtke Sedes, Rolf Krüger iz Hamburga.




Uz gradonačelnika Stjepana Kostelca, sastanku su nazočili Nenad Janković, zamjenik gradonačelnika, Milan Tomaić, savjetnik i Stevan Uzelac, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Otočca. 


Tijekom sastanka razmatrala se ponuda projekta postrojenja za izgradnju i zbrinjavanje komunalnog otpada te proizvodnju električne i toplinske energije i biogoriva. Vrijednost projekta je oko 50.000.000 eura. 


Nakon radnog dogovora njemački gosti sa svojim otočkim domaćinima obišli su lokaciju budućeg odlagališta komunalnog otpada u Podumu i Poslovnu zonu Otočac.


Predstavnici inozemnih tvrtki bili su više nego zadovoljni postojećim lokacijama i razgovorima obavljenim sa predstavnicima Grada Otočca, a na području grada svi s nestrpljenjem očekuju prve konkretne planove suradnje sa njemačkim firmama