Ogulinska Turistička zajednica

Mobilna aplikacija ‘Visit Ogulin’: Destinacija na dlanu

P. N.

Projekt Vision Turizam je pokrenut u sklopu aplikacije Vision One i povezuje ponudu kontinentalne Hrvatske na jednom mjestu. Cilj je na jednom mjestu ponuditi krajnjem korisniku sve od sadržaja što bi mu moglo biti potrebno za vrijeme posjeta određenoj destinaciji



Danas u Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin je predstavljena mobilna aplikacija Visit Ogulin koja je razvijena u sklopu  aplikacije Vision One, priopćila je Turistička zajednica grada Ogulina.


Projekt Vision Turizam je pokrenut u sklopu aplikacije Vision One i povezuje ponudu kontinentalne Hrvatske na jednom mjestu. Cilj je na jednom mjestu ponuditi krajnjem korisniku sve od sadržaja što bi mu moglo biti potrebno za vrijeme posjeta određenoj destinaciji. Zanimljivost aplikacije je u tome što povezuje sadržaj ovisno o interesima korisnika i na način na koji mu korisnik zada te tako osim sadržaja destinacije u kojoj se nalazi mu se prema preferencijama nudi i zanimljiv sadržaj unutar određene kilometraže. Aplikacija osim predstavljanja destinacija ih i sadržajno povezuje.


Ogulin je prepoznao važnost i značaj ovog projekta te se uključio. Cilj projekta je pružiti informaciju krajnjem korisniku – turistu, na brz, jednostavan i praktičan način, bilo da je riječ o destinaciji, ugostiteljskoj ponudi, smještaju, usluzi ili događaju. Svaki posjetitelj će moći Ogulin pretraživati na dlanu te sa svog mobilnog uređaja planirati što će raditi taj dan ili tijekom sljedećeg dana. U svakom trenutku će mu sve informacije biti dostupne.




Važno je napomenuti kako je Ogulin osim funkcionalnosti koje nude i drugi gradovi prvi u Hrvatskoj koji je u svoju aplikaciju unio biciklističke staze te sadržaj na njima. U planu je uskoro i postavljanje planinarskih staza u suradnji s GSS Hrvatska. Radi se na dodatnim benefitima koje će aplikacija nuditi korisnicima, kao i interaktivni sadržaj, kako bi se turiste koji dođu u Ogulin aktiviralo i potaknulo na dodatnu uključenost u uporabu same aplikacije te učenje o samom gradu i povijesti grada, poput nagradnih kvizova i slično. U planu je i prijevod aplikacije na strane jezike, piše u priopćenju TZ-a grada Ogulina.


Važno je napomenuti da se na ovaj način Ogulin među prvima uključuje u ovakvu vrstu aplikacije, što nas osobito veseli, svrstavajući se tako u skupinu niza atraktivnih destinacija kontinentalne Hrvatske, poručuje TZ grada Ogulina.


Više o benefitima aplikacije možete saznati ako je preuzmete potpuno besplatno preko Google Playa ili Apple Storea. Nakon što preuzmete mobilnu aplikaciju Vision One, otvorite ju na svom mobitelu te potražite Visit Ogulin.