Sastanci

Ministri u Senju: Razgovoralo se o brojnim projektima

Dorotea Prpić



SENJ- Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek je u pratnji državnog tajnika u Ministarstvu kulture dr. sc. Ivice Poljičaka i državnog tajnika u Ministarstvu uprave Darka Nekića posjetila Senj, a domaćin joj je bio gradonačelnik Sanjin Rukavina sa suradnicima te ravnatelji kulturnih ustanova u Gradu Senju. Rukavina je ministrici zahvalio na sredstvima od preko milijun kuna koje je Ministarstvo nakon provedenog natječaja odobrilo ustanovama i vjerskim zajednicama na području Grada Senja za sufinanciranje njihovih programa, a posebno je bilo riječi o projektu Kuća senjskih književnika za koje je Ministarstvo ove godine izdvojilo milijun kuna čime će zajedno sa Gradom Senjom sufinancirati prvu fazu radova na ovom projektu.


„Ministarstvo je ocijenilo važnim projekt uređenja Kuće senjskih književnika i vjerujem da ćemo zajednički ,kroz dvije do tri godine, realizirati  ovaj projekt, posebno zato što je Senj kao jedan mali grad iznjedrio takve književne velikane. I danas kada svi govorimo o brendiranju Senj upravo kroz književnike može brendirati  dio svoje bogate kulture. Vi znate da je strategija i Vlade i Ministarstva kulture  poticanje čitanja jer smo zabrinuti padom broja ljudi koji čitaju i sve napore moramo uložiti da među ostalim i kroz ovaj senjski projekt Kuće književnika potaknemo interes za čitanje, naročito kod mladih.“rekla je među ostalim ministrica Obuljen koja je obišla i Gradski muzej, Gradsku knjižnicu i staru gradsku jezgru Senja.


U Senju je poslijepodne boravio i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a na sastanku sa gradonačelnikom Senja i njegovim suradnicima na kojem je među ostalim bio saborski zastupnik i predsjednik Županijskog HDZ-a Marijan Kustić riječi je bilo općenito o stanju u gospodarstvu, društvenoj infrastrukturi i turizmu na području Grada Senja kao i o projektima koji su u tijeku, a posebno o dogradnji i adaptaciji senjskog dječjeg vrtića za koju su Gradu nedavno odobrena sredstva Ministarstva poljoprivrede iz programa za ruralni razvoj. Potpredsjednik je u pratnji domaćina obišao i neke od radova u centru Senja koji su u tijeku.