Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Sve je spremno

Ljetna škola u Pećinskom parku Grabovača u znaku učenja stranih jezika i snalaženja u prirodi

Tečaj u Grabovači
Tečaj u Grabovači
Autor:
Objavljeno: 13. srpanj 2019. u 15:44 2019-07-13T15:44:04+02:00

PERUŠIĆ Sve je spremno za početak tečajeva stranih jezika što će ih od ovoga ponedjeljka provoditi Javna ustanova Pećinski park Grabovača. Tečajeve će držati volonteri ove ustanove pridošli iz nekoliko europskih država. Ravnateljica PP Grabovača Jelena Milković više je nego li zadovoljna pripremama i skorim startom Ljetne škole.

-Do sada se prijavilo 30 polaznika tečajeva u rasponu od 6 do 18 godina. Zanimljivo je kako su se naši mlađi sugrađani najviše zanimaju za učenje talijanskoj jezika. Naravno, slijede engleski i po prvi puta grčki jezik.

Ovo sa grčkim jezikom i prijavom osmoškolaca za taj tečaj pojasnili su nam neki od roditelja riječima: „Nemaš obaveza, u školi nisi Bog zna što pa onda ću ti malo zagorčati ljeto s obavezom da učiš grčki i njegovo pismo!“

Svi tečajevi odvijaju se unutar PP Grabovača, na otvorenome. Nakon toga organizirat ćemo ljetni kamp za kojega također imamo zavidno zanimanje mladih.

Sve će biti na tragu izviđačkih aktivnosti jer će polaznici učiti snalaženje u prirodi, gradit će nastambe, a sve ovo s naglaskom na edukacije o važnosti očuvanja bioraznolikosti, rekla nam je ravnateljica PP Grabovača Jelena Milković.

Kao poseban dodatak ovim aktivnostima svakako je mogućnost obilaska špilje Samograd, najveće i najljepše špilje od ukupno četiri koliko ih se nalazi unutar ovog zaštićenog kompleksa.

tečaj Grabovača (1)

Samograd (1)

Jelena Milković

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.