Sastanak Bedeković-Milinović

Lika uskoro dobiva sklonište za žene žrtve

Marin Smolčić

Sklonište za žene na prostoru Ličko-senjske županije trebalo bi zaživjeti do konca 2019. godine

Sklonište za žene na prostoru Ličko-senjske županije trebalo bi zaživjeti do konca 2019. godine

Tom je prigodom župan Ličko-senjske županije Milinović iskazao  spremnost za poduzimanjem svih potrebnih mjera te je zaključeno kako početak rada skloništa možemo očekivati vrlo skoro



 


SENJ/GOSPIĆ U sklopu posjeta senjskoj tvrđavi Nehaj povodom otvaranja Konferencije na temu demografske revitalizacije i doprinosa jedinica lokalne samouprave na području Like, Primorja i Gorskog kotara, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković održala je radni sastanak sa županom Ličko-senjske županije Darkom Milinovićem.


Razlog ovog zasebnog sastanka ministrice Bedeković s županom Milinovićem i njihovim suradnicima  bile su aktivnosti i pripreme koje se upravo poduzimaju u cilju osiguravanja tehničko-sigurnosne zaštite djelatnika centara za socijalnu skrb na području Ličko-senjske županije i nabavke detektora metala u zadanom roku do 30. rujna 2019. godine.




U cilju što veće zaštite i skrbi  žena, žrtava nasilja, kao jednom od prioritetnih zadataka govorilo se o mogućnostima osnivanja i otvaranja skloništa za žrtve nasilja u obitelji na području Ličko-senjske županije.


Tom je prigodom župan Ličko-senjske županije Milinović iskazao  spremnost za poduzimanjem svih potrebnih mjera te je zaključeno kako početak rada skloništa možemo očekivati vrlo skoro.


Sklonište za žene na prostoru Ličko-senjske županije trebalo bi zaživjeti do konca 2019. godine, najprije kao kratkoročno rješenje, da bi se potom izgradio ili adaptirao veći prostor za ovu namjenu.