Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Nikola Lalić

Lički lučonoša pomirenja: Pametna politika odašilje pozitivne vibracije!

Nikola Lalić
Nikola Lalić
Autor:
Objavljeno: 19. siječanj 2019. u 12:41 2019-01-19T12:41:22+01:00

Vjerujem da je svemu ovome suport i pametna politika koja odašilje pozitivne vibracije svim građanima. Nitko ovdje ne živi bolje ili lošije jer je Hrvat ili Srbin, uvjeren je Nikola Lalić

GOSPIĆ U svjetlu aktualnih političkih zbivanja na istoku Hrvatske uzrokovanih međunacionalnim i stranačkim animozitetima svakako nas je zanimalo kakva je međunacionalna situacija u Ličko-senjskoj županije, području još uvijek dubokih ratnih rana.

U smislu povratka stanovništva, povrata imovine i obnove ključnu ulogu na tim prostorima imao je Nikola Lalić, danas zamjenik župana iz redova srpske nacionalne manjine i predsjednik županijskog SDSS-a.

- Godinama sam bio na čelu Srpskog demokratskog foruma za Liku koji je tada bio partner UNHCR-u. U mjesečnim izvješćima imali smo rubrike stanje na terenu i sigurnosni problemi. Od te 1998. do danas na ovim prostorima nije zabilježen niti jedan eksces uzrokovan međunacionalnom netrpeljivošću.

Ovdje Srbi i Hrvati žive zajedno u svim mjestima, a izdvojimo Korenicu, Lovinac, Vrhovine, Udbinu i Donji Lapac. Vjerujem da je svemu ovome suport i pametna politika koja odašilje pozitivne vibracije svim građanima. Nitko ovdje ne živi bolje ili lošije jer je Hrvat ili Srbin, uvjeren je Nikola Lalić.

Mnogi ga smatraju lučonošom pomirenja i formule modus vivendi. Zadnje njegovo istupanje u javnosti dogodilo se lani kada je smirivao stanje na terenu uzrkovano fizičkim napadom na jednog Srbina kod Gospića. Ali i tada su u pitanju bili neriješeni imovinski odnosi pri čemu je skupina Roma fizički nasrnula na jednu srpsku obitelj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.