Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Sjednica ŽO iza zatvorenih vrata

Lički SDP smijenio Nikolu Marasa

Nikola Maras
Nikola Maras
Autor:
Objavljeno: 19. srpanj 2013. u 13:00 2013-07-19T13:00:34+02:00

Maras je navodno provodio aktivnosti u suprotnosti s unutarnjim ustrojstvom, funkcioniranjem i radom SDP-a, a na teret mu se stavlja i da je sprečavao da Tomislav Zrinski dolazi na sastanke u Gospić

OTOČAC  Tijekom sjednice Županijskog odbora SDP-a Ličko-senjske županije većinom glasova donijeta je odluka o smjeni Nikole Marasa, dosadašnjeg potpredsjednika Županijske organizacije SDP-a. Iako je sjednica bila zatvorena za javnost, doznajemo kako je, prema riječima predsjednika županijskog SDP-a Tomislava Zrinskog smijenjeni Maras provodio aktivnosti koje su u suprotnosti s unutarnjim ustrojstvom, funkcioniranjem i radom SDP-a. Na teret mu se stavlja da je navodno čak i sprečavao da predsjednik Tomislav Zrinski dolazi na sastanke u Gospić. 

  Dva štanda

Javna je tajna da između predsjednika Zrinskog i njega kao potpredsjednika već dulje vrijeme postoje brojni animoziteti, a to se moglo vidjeti i tijekom predizborne kampanje za lokalne izbore. Naime, tada su na gospićkoj tržnici svoje štandove imale sve političke stranke koje su izlazile na lokalne izbore. Zbog sukoba između gospićkog i županijskog SDP-a postavljena su dva štanda iste stranke. Također je bilo zamijećeno da su svi lokalni političari tada pohodili svoje suparnike i s njima se družili, osim SDP-ovih kandidata koji međusobno uopće nisu komunicirali. 

»Prepucavanje« s Milinovićem

 Nikola Maras se unatrag 10-ak dana putem medija intenzivno »prepucavao« s predsjednikom ŽO HDZ-a dr. Darkom Milinovićem jer je ovaj predlagao Marasu da se zbog loših izbornih rezultata zauvijek povuče iz politike. Na portalima se Maras povremeno sukobljavao i s čitateljima jer očito nije trpio ničije loše kritike, stavljajući sebe na mjesto lučonoše demokracije u Gospiću.

   Smijenjeni Nikola Maras ima pravo žalbe, a o njegovom položaju tajnika gospićkog SDP-a znat će se više uskoro jer će se održati unutarstranački izbori SDP-a. 

   Naime, uz analizu rezultata lokalnih izbora, tema sjednice bile su i pripreme za predstojeće unutarstranačke izbore koji se trebaju održati do konca studenoga i to po principu jedan član – jedan glas. 

  Svi uz Zrinskoga

U ličko-senjskom SDP-u ne kriju zadovoljstvo polučenim izbornim rezultatima koji su za oko četiri posto bolji od onih od prije četiri godine. Isto tako, ne krije se zadovoljstvo brojem osiguranih mandata u županijskoj skupštini, pogotovo jer je SDP, prvi put nakon 23 godine, ispregovarao mjesto potpredsjednika županijske skupštine, kao i tri puta veći broj članova odbora u najvišem županijskom tijelu. 
 

  Iz svega toga bez ikakvih dvojbi proizlazi kako je SDP ostao vodeća respektabilna oporbena stranka u županiji, a njezin šef Tomislav Zrinski istodobno se isprofilirao u lidera te oporbe. A da si je predsjednik Zrinski svojim dosadašnjim radom i ponašanjem priskrbio podršku velike većine stranačkih ogranaka u županiji, pokazalo se i na sjednici u Otočcu gdje su, navodno, svi nazočni stali uz njega. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.