Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
Treća sreća

Jednoglasno usvojen proračun Ličko-senjske županije

Foto: M. SMOLČIĆ
Foto: M. SMOLČIĆ
Autor:
Objavljeno: 10. srpanj 2019. u 16:22 2019-07-10T16:22:46+02:00

GOSPIĆ Treća po redu sjednica Županjske skupštine imala je na dnevnom redu nekoliko točaka, između kojih i prihvaćanje proračuna Ličko-senjske županije za 2019. godinu. Nakon što je utvrđen kvorum po kojemu su sjednici prisustvala 24 od 33 člana, predsjednik skupštine Marijan Kustić je pojasnio kako se unatrag nekoliko dana sastao sa županom Darkom Milinovićem kako bi uskladili neke prijedloge i mogućnosti budućeg proračuna.

Kustić je istaknuo zadovoljstvo postognutim dogovorima i pozvao sve članove Županijske skupštine da podrže novi prijedlog proračuna.

Proračun Ličko-senjske županije u iznosu od 380 milijuna kuna jednoglasno je usvojen. 

Današnjoj sjednici prethodio je odlazak vijećnika  Županijske skupštine iz redova većinskog HDZ-a u Zagreb gdje su se održale konzultacije s predsjednikom stranke Andrejom Plenkovićem.

Prema izjavama nekolicine sudionika ovoga sastanka konzultacije su održane ovoga ponedjeljka, a sve se svelo na doktrinu „sapunanje mozga“ u kojoj je Plenković nastojao tvrdoglavijim članovima skupštine pojasniti zbog čega je presudno da se izglasa proračun Ličko-senjske županije za 2019. i ne ponove lokalni izbori.

Na ovaj način se još jednom pokazalo kako aktualni predsjednik županijskog HDZ-a i predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić nema dovoljnog utjecaja na neke članove iz redova HDZ-a kakav bi se očekivao od političara njegova kalibra.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.