Ne odustaju

HSP ustrajao na ukidanju Zakona o aboliciji iz 1996.

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić



GOSPIĆ Na webu Hrvatske stranke prava (HSP) opetovano se ističe zahtjev o ukidanju ‘Zakona o općem oprostu’ (N.N.80/96). Kako ova desničarska stranka navodi oni imaju nepromjenjen stav o aboliciji, kao o „nepotrebnom i krajnje štetnom zakonu za Republiku Hrvatsku“.


Predsjednik HSP-a i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević u najnovijem tekstu ističe kako je trenutna politička klima sazrela za ukidanje toga zakona.


– Najnoviji događaji teroriziranja većinskog naroda od strane određenih pripadnika spske nacionalne manjine, prije svega provokacije u selu Uzdolju kraj Knina, zatim i u Rijeci, govore kako smo od samoga početka, ukazujući na svu pogubnost donesenog Zakona i podzakonskih akata, bili u pravu.




Jasno je kako nije riječ o izoliranim slučajevima. U pitanju je dobro osmišljena i dobro kordinirana teroristička aktivnost, s krajnjim ciljem međunarodne kompromitacije Republike Hrvatske, čime bi u konačnici, bili potkopani i sami temelji ustavnosti i pravnog poretka hrvatske države, stoji između ostaloga u zadnjem priopćenju HSP-a.


Za nastalu situaciju po pitanju iskaljivanja međunacionalne mržnje i netrpeljivosti HSP optužuje spregu nekih pravosudnih čimbenika, novinara i urednika iz vodećih hrvatskih medijskih kuća. U svemu ovome predsjednik Starčević navodi kako je u punom zamahu i primjeni „Memorandum SANU II. gdje se na krajnje vulgaran i krajnje opasan način demonizira hrvatski narod te se istovremeno pokušava stvoriti novi naraštaj tzv. jadne i ugrožene srpske nejači“, stoji nadalje u priopćenju vezanom uz opetovane zahtjeve Hrvatske stranke prava za ukidanje Zakona o općem oprostu koji je na snazi još od 1996. godine.