Ribolov na Gacki

Deset kilograma krumpira za najgori ulov: Jesenski 22. ribolovni kup prijatelja uz „jesenske“ nagrade

Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

Svoje udice i plovke zabacilo je 17 ribolovaca iz pet županija loveći sitnu ribu. Po lijepom i mirnom danu ribolovci su doista guštali na obalama rijeke raspoređeni na udaljenosti od 20 metara jedan od drugoga.



GOSPIĆ – Na rijeci Novčici danas je bilo kao u pjesmi:„Dan plavetan kao lan, a oblačke vjetar nosi“… Pored mosta na Brionima održan je 22. Kup prijatelja u organizaciji ŠRU „Lika“ iz Gospića i Ribolovnog saveza Ličko-senjske županije.


Svoje udice i plovke zabacilo je 17 ribolovaca iz pet županija loveći sitnu ribu. Po lijepom i mirnom danu ribolovci su doista guštali na obalama rijeke raspoređeni na udaljenosti od 20 metara jedan od drugoga. Osim u ribolovu vrijeme im je proletjelo i u „ribarskom prigovaranju“, odavanju tajni dobrog uspjeha, opreme, ribolovnih pozicija…


Najviše sreće i znanja imao je Zagrepčanin Mario Benković, a sve su nagradu bile u jesenjem etni štihu: pripao mu je poveći komad slanine i med, uz uobičajeni pehar i medalju.




Drugo mjesto osvojila je Marica Habeković iz Dugog Sela i dobila sir, pehar i medalju. Uz rakiju i pehar utješit će se s trećim mjestom Vladimir Benković iz Zagreba.


Organizatori su se našalili pa je dodijeljena i nagrada za najlošiji ulov. Uvjerljivo ju je osvojio Dragan Delač iz Gospića. Ipak je za jedva nekoliko ulovljenih ribica dobio nagradu od 10 kilograma krumpira. Puno više kilograma krumpira, nego li kilograma ribe!