Konferencija za novinare

DARKO MILINOVIĆ U BORBI ZA LIKU: Uvjeren sam u pobjedu! Ne znam tko je smjestio Plenkoviću kukavičje jaje

Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

"Mi smo istinski domoljubi, Ličani i Ličanke, oni koji su ostali u ovoj županiji. To su birači već prepoznali. Ovi izbori će biti najgori povijesni rezultat HDZ-a u ovoj županiji. Kad sam sinoć vidio listu HDZ-a i koalicijskih partnera još sam više uvjeren u svoju pobjedu."



GOSPIĆ – Uoči današnjeg predstavljanja koalicijske liste HDZ u gospićkom kinu „Korzo“, konferenciju za novinare održao je HDZ-ov disident, župan Darko Milinović. U prostorijama Ličko-senjske županije u Gospiću Milinović je govorio kao nositelj kandidacijske liste grupe birača za izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije. Konferenciju za medije sazvana je pod naslovom: “Sraman potez HDZ-a.Povucite listu!”


Uz mnoge žene sa svoje liste Milinović se po pitanju sudjelovanja žena u izbornim procesima žestoko okomio na HDZ.


-HDZ je potpisao Istanbulsku konvenciju o pravima žena. Od 31. imena na mojoj listi je 17 žena, tj. 55. posto žena. Zato pozivam HDZ i hrvatsku javnost da ovih dana potpišu Ličko-senjsku konvenciju o pravima žena jer se Istanbulske konvencije ne pridržavaju. Na ove izbore HDZ i partneri izlaze sa 12 posto žena, onosno samo sedam žena. Od ovoga se nije ogradila niti Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinska. Prvi na njihovoj listi je Marijan Kustić koji živi u Zagrebu. Mi smo istinski domoljubi, Ličani i Ličanke, oni koji su ostali u ovoj županiji. To su birači već prepoznali. Ovi izbori će biti najgori povijesni rezultat HDZ-a u ovoj županiji. Kad sam sinoć vidio listu HDZ-a i koalicijskih partnera još sam više uvjeren u svoju pobjedu. Zanimljivo je da na mojoj listi ima 74 posto članova HDZ-a, više nego li na listi HDZ-a. Ne znam tko je Plenkoviću „smjestio ovu listu i kukavičje jaje“? Očekujem od Plenkovića da se ogradi od te liste koju mu je sastavio županijski HDZ. Ta je lista dokaz da HDZ nema lidera na području ove županije. HDZ će doživjeti poraz, a pobijedit će lista koju ja predvodim, zaključio je Milinović te dodao kako vjeruje da će upravo žene preuzeti lidersku ulogu u Ličko-senjskoj županiji.