Pripreme za izbore

“Bura promjena” na izbore u Senju ide samostalno

Dorotea Prpić

Foto Dorotea PRPIĆ

Foto Dorotea PRPIĆ

Na listi su gradonačelnik Novalje Ante Dabo, gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, načelnik Plitvičkih Jezera Ante Kovač te senjski poduzetnik Berislav Gržanić



SENJ Nezavisna lista »Bura promjena« samostalno ide na izbore za vijećnike Županijske skupštine Ličko-senjske županije koji će se održati 10. ožujka. Saznajemo to od gradonačelnika Novalje i nositelja liste Ante Dabe.


Uz njega na listi su ponovo i gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac i načelnik Općine Plitvička Jezera Ante Kovač te senjski poduzetnik Berislav Gržanić koji im je bio domaćin za nedavnog posjeta Senju. Sva četvorica su i dosadašnji vijećnici Županijske skupštine jer je njihova lista na posljednjim izborima 2017. godine u »utvrdi« HDZ-a osvojila čak 7 od ukupno 32 vijećnička mandata i bila odista iznenađenje izbora.


– Na listi smo svi nezavisni, među ostalim i dva nezavisna gradonačelnika i jedan načelnik, za razliku od 2017. godine, kada su na našoj listi bili i članovi drugih stranaka, primjerice iz HSP-a Karlo Starčević i iz HNS-a Ernest Petry. Tada nam je cilj bio prekinuti dominaciju HDZ-a u Županiji, u čemu smo i uspjeli jer smo uzeli više od 20 posto mandata u Skupštini.




HDZ je tada izgubio i Gospić i Plitvička jezera, počela su stranačka previranja, a i ovi prijevremeni izbori koje su izazvali rušenjem županijskog proračuna bili su nepotrebni. Mi niti smo sudjelovali u rušenju proračuna, niti ćemo ubuduće sudjelovati u ikakvim rušenjima tog dokumenta. Trebali smo se baviti razvojem Županije i privlačenjem europskog novca, a razumnim dogovorom i kompromisom Županijska skupština je mogla i dalje funkcionirati. Naša agenda je konstruktivna, partnerska. Nas zanima rad, projekti i svaka suradnja koja se zasniva na zdravim idejama koje vode boljitku naše Ličko-senjske županije.


Mi kao nezavisni gradonačelnici i načelnici koji smo u našim lokalnim sredinama uspjeli usprkos svim pritiscima, pogotovo najjače stranke, želimo i na Županiju prenijeti naš model kojim upravljamo našim gradovima i općinama. Držimo da su trendovi nezavisnih u uzlaznoj putanji, da se sve više vjeruje ljudima imenom i prezimenom, a ne strankama koje su često zarobljene svojim unutarstranačkim odnosima, frakcijama i interesima. Za razliku od takvih, nas jedino zanima interes naših građana – rekao je Ante Dabo i dodao da je lista osvježena mladim i uspješnim ljudima.


– Da nije bilo nas nezavisnih gradonačelnika i načelnika, vjerojatno bi Ličko-senjska županija i dalje bila utvrda HDZ-a. Osim naše, postoje i druge nezavisne liste koje idu na ove izbore i smatram da će upravo nezavisne liste biti pobjednice županijskih izbora. Mi podržavamo demokratizaciju procesa i smatramo da će na političkoj sceni Županije doći do preslagivanja, a nakon ovih izbora još će se dosta toga iskristalizirati – dodaje Stjepan Kostelac.


– O predizbornoj koaliciji ne razmišljamo i na izbore idemo samostalno, a nakon izbora partner ćemo biti svakom tko se želi baviti ozbiljnim poslom u korist građana – zaključuje Ante Kovač.