Noćno spašavanje

AKCIJA NA PLITVIČKIM JEZERIMA Gospićki HGSS i čuvari prirode spasili zalutale turiste iz Tajvana

Marin Smolčić

Foto: HGSS

Foto: HGSS

Na sreću turisti su uspjeli poslati svoje koordinate te tako olakšali posao spašavateljima pa su pronađeni u 1.30 sati na brdu Stubica. Bili su neozlijeđeni, ali vidno iscrpljeni i uplašeni



 


PLITVIČKA JEZERA U najvećem broju slučajeva izletnici željni nepotrebnih avantura i izloženi  pogibelji uglavnom su slabo odjeveni i loše tjelesne kondicije za poduhvate u koje su se uputili.


Tako su sinoć nešto prije 23 sata od HGSS-a pomoć su zatražili čuvari prirode iz Službe nadzora u NP Plitvička jezera.




Njima je poziv za pomoć uputilo dvoje šezdesetogodišnjih  turista iz Tajvana koji su u kasnim poslijepodnevnim satima krenuli u obilazak gornjih jezera.


Iako su sve staze propisno označene te postoji i sigurna karta NP Plitvička jezera koju je izradila HGSS Stanica Gospić, ovaj bračni par očito je precijenio svoje fizičke sposobnosti te uzeo „velik zalogaj“ u mrkloj noći.


Na sreću turisti su uspjeli poslati svoje koordinate te tako olakšali posao spašavateljima pa su pronađeni u 1.30 sati na brdu Stubica. Bili su neozlijeđeni, ali vidno iscrpljeni i uplašeni.


U pratnji spašavatelja izvedeni su na cestu od kuda ih je Služba nadzora prevezla do smještaja. Time je i ova akcija vrlo brzo i uspješno okončana, uz sudjelovanje devet pripadnika HGSS-a Stanice Gospić i četvorice čuvara prirode  NP Plitvička jezera.


Foto HGSS


Foto HGSS