Preluk

Značajna investicija opatijskog hotelijera: Gradi se privezište ispred hotela Navis

Aleksandra Kućel Ilić

Počeli radovi na izgradnji privezišta za brodove ispred hotela Navis / Snimio Marko GRACIN

Počeli radovi na izgradnji privezišta za brodove ispred hotela Navis / Snimio Marko GRACIN

Izuzetno mi je važno da prije Uskrsa kompletna investicija bude zaokružena. Kad radovi budu gotovi, na privezištu će biti mjesta za osam brodova – najavio je Krunoslav Kapetanović



OPATIJA  Ispred butik hotela Navis na Preluku, započela je značajna investicija Vile Kapetanović, odnosno vlasnika ovih poznatih turističkih objekata, hotela Navis i Vile Kapetanović, ugostitelja i hotelijera Krune Kapetanovića.


Naime, kako je pojasnio Kapetanović, ovim radovima počelo je ostvarenje ideje koju je imao od samog početka izgradnje hotela Navis – izgradnje privezišta za brodove ispred samog prelučkog hotela.


– Radovi na izgradnji privezišta za brodove ispred hotela Navis su počeli. Izvođač radova je respektabilna firma BSK iz Rijeke te očekujem da će sve biti gotovo do 31. ožujka i da neće biti kašnjenja. Uglavnom, izuzetno mi je važno da prije Uskrsa kompletna investicija bude zaokružena. Kad radovi budu gotovi, na privezištu će biti mjesta za osam brodova – najavio je Krunoslav Kapetanović.


Investicija je »teška« oko 2 i pol milijuna kuna / Snimio Marko GRACIN


Investicija je »teška« oko 2 i pol milijuna kuna / Snimio Marko GRACIN





Naveo je da je od prvog dana kad je počeo graditi Navis planirao ovu investiciju koja će po njegovom mišljenju »podići Opatiju i njezine mogućnosti za razvitak nautičkog turizma«. Kad je uspio ishodovati potrebne dozvole i koncesiju, započeo je investiciju »tešku« oko 2 i pol milijuna kuna, koliko će koštati radovi i opremanje budućeg privezišta.


– Sjeverni Jadran je, kad je o nautičkom turizmu riječ, u lošijoj poziciji od Dalmacije, a moja je želja da se to počne mijenjati te posebno želim dati doprinos stvaranju nove vrijednosti za Opatiju. Ispred jednog vrhunskog hotela sada će se pružati mogućnost priveza brodova i tek kad budem dovršio izgradnju privezišta, Navis će postati onakav hotel kakvog sam ga zamislio od prvoga dana ulaska u ovu investiciju – dodao je Kapetanović.