Privremena regulacija prometa

Zbog izgradnje rotora na Kuku zatvoren dio zaobilaznice u Matuljima

Marina Kirigin

Rok za dovršetak radova je 4. srpnja / Snimio Silvano JEŽINA

Rok za dovršetak radova je 4. srpnja / Snimio Silvano JEŽINA

Zatvoren je izlaz s autoceste i do daljnjeg će se promet preusmjeravati na obilazne pravce. Od danas je zatvoren i ulaz na brzu cestu, što je vidljivo iz prometne signalizacije i postavljenih upozorenja. Promet autocestom A8 iz smjera tunela Učka prema Opatiji i Matuljima, kao i iz smjera Rijeke prema Opatiji i Matuljima po novom će se usmjeravati na autocestu A7 (obilazni pravac preko čvora Jurdani)



OPATIJA/MATULJI Privremena regulacija prometa od danas u 12 sati na snazi je na velikom gradilištu novog rotora na Kuku. Zbog izvođenja radova u sklopu prve faze dogradnje raskrižja državne ceste D3 (Matulji – tunel Učka) i državne ceste D8, zatvoren je izlaz s autoceste i do daljnjeg će se promet preusmjeravati na obilazne pravce, pa investitori upozoravaju sudionike u prometu na pojačan oprez i pridržavanje novih prometnih pravila.


Isto tako, od danas je zatvoren i ulaz na brzu cestu, što je vidljivo iz prometne signalizacije i postavljenih upozorenja. Promet autocestom A8 iz smjera tunela Učka prema Opatiji i Matuljima, kao i iz smjera Rijeke prema Opatiji i Matuljima po novom će se usmjeravati na autocestu A7 (obilazni pravac preko čvora Jurdani).


Snimio Silvano JEŽINA


Snimio Silvano JEŽINA





Također, promet autocestom A7 iz smjera Rupe, obilazni pravac prema Opatiji i Matuljima imat će preko čvora Diračje državnim cestama DC304 i D8, a promet državnom cestom DC304 iz smjera Rijeke prema Opatiji obilaznim pravcem preko čvora Diračje i dalje državnom cestom D304 preko Matulja.


Drugim riječima – gradilište je u ovoj fazi radova zatvoreno za promet i treba koristiti obilazne pravce.Radi se o velikoj investiciji Hrvatskih cesta, a izvođač radova je tvrtka GP Mikić iz Omišlja.


Prema dostupnim informacijama dobivenim od izvođača radova, poduzima se sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi se ispoštovao rok za dovršetak radova koji je inače 4. srpnja.


Smatraju da u ovom trenutku zacrtani rok ipak nije upitan, te da će uspjeti »uhvatiti« dinamiku radova koju su do sada uz ostalo ometale i vremenske neprilike.Privremena prometna regulacija će ostati na snazi do prve polovice lipnja, a kako saznajemo, u trećoj fazi investicije, od druge polovice lipnja do završetka radova u srpnju, bit će dozvoljen promet novoizgrađenim dionicama koje će u tom trenutku još biti bez asfalta.