Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 17° 17° 1
15. studenoga 2019.
Okončan projekt

Završeni radovi u u vrtiću i školi u Velom Brgudu, datum otvorenja još nepoznat

Foto: Marin Aničić
Foto: Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 21. prosinac 2018. u 12:15 2018-12-21T12:15:39+01:00

Datum kad će mališani ući u potpuno obnovljeni vrtić još nije preciziran, čeka se rješenje Ureda državne uprave, a ravnateljica vjeruje da će to biti do konca blagdana

VELI BRGUD - Postavljanjem trajne informacijske ploče na pročelje zgrade, označen je završetak svih radova na energetskoj obnovi objekta dječjeg vrtića i osnovne škole u Velom Brgudu. Na završnoj konferenciji projekta »Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Matulji, objekt Veli Brgud i Osnovne škole »Drago Gervais« Brešca, područni odjel Veli Brgud«, aktivnosti su predstavili matuljski načelnik Mario Ćiković, voditeljica projekta Astra Gašparini i ravnateljica Dječjeg vrtića Matulji Jelena Stepić.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove objekta u Velom Brgudu iznosila je 1,2 milijuna kuna, od čega je 435.200 kuna osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dodatnih 398.730 kuna osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok je preostalih 32,71 posto osigurala Općina Matulji. Radovi na energetskoj obnovi započeli su u lipnju. Osim nove toplinske izolacije vanjske ovojnice, obavljena je potpuna rekonstrukcija krova, zamijenjena je vanjska stolarija i ugrađen solarni sustav za pripremu tople vode. Rekonstrukcijom objekta i provedbom mjera energetske obnove te uvođenjem obnovljivih izvora energije povećana je energetska učinkovitost objekta sa sadašnjeg D na energetski razred B, čime će se postići značajne uštede u godišnjoj potrošnji energije za čak 77,9 posto.

Završeni su i radovi unutarnjeg uređenja koje je iznosom od 946.260 kune sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u sklopu Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima. Kako bi se zaokružila obnova objekta, Općina je prijavila projekt rekonstrukcije dječjeg igrališta dječjeg vrtića u Velom Brgudu na natječaj Lokalne akcijske grupe (LAG) Terra Liburna, za provedbu tipa operacije iz Lokalne razvojne strategije »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu«, istaknuto je na jučerašnjoj konferenciji.

Iako je sve spremno za otvorenje područnog vrtića u Velom Brgudu, datum kad će mališani ući u potpuno obnovljeni vrtić još nije preciziran. Naime, i dalje se čeka rješenje Ureda državne uprave, a ravnateljica vrtića vjeruje da će se to dogoditi do konca predstojećih blagdana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.