Rezultat za desetak dana

Za posao u opatijskoj gradskoj firmi Opatija 21 javilo se čak 580 kandidata

Srđan Brajčić

Natječaj je zatvoren, a prema objašnjenju direktora Igora Štoka, Opatija 21 bila je primorana angažirati vanjskog suradnika da obavi posao provjere pristiglih ponuda na natječaj.



U okviru priprema za preuzimanje svih poslova vezanih uz javna parkirališta na području Grada Opatije, gradska tvrtka Opatija 21 raspisala je putem burze rada natječaj za zapošljavanje 14 novih radnika, na koji se javilo 580 kandidata. Opatija 21 potražuje tajnika, rukovoditelja sektora, financijskog savjetnika, vozače pauka, referenta za komercijalne poslove, blagajnika, dispečera, referenta za čuvanje i deblokadu vozila, kontrolore naplate na parkiralištima.


Natječaj je zatvoren, a prema objašnjenju direktora Igora Štoka, Opatija 21 bila je primorana angažirati vanjskog suradnika da obavi posao provjere pristiglih ponuda na natječaj.


– S obzirom na veliki broj pristiglih ponuda na naš natječaj, Opatija 21 nije bila u mogućnosti sama obaviti taj posao. Naprosto, ne možemo se baviti još i tim poslom i bili smo prisiljeni angažirati tvrtku koja će provjeravati pravovaljanost pristiglih zahtjeva za posao. Taj će posao potrajati, kazao nam je direktor Opatije 21 Igor Štok.




Prema svemu sudeći, imena novih zaposlenika u Opatiji 21 bit će poznata za desetak dana. Nova zapošljavanja u ovoj gradskoj tvrtki koja je zadužena za izgradnju i upravljanje nekretninama i parkiralištima na području Grada Opatije odvijaju se prema novoj sistematizaciji koja je usvojena još u kolovozu. Broj zaposlenika u Opatiji 21 narast će u narednom periodu na 30, što je višestruko više nego danas.


Kao što je poznato, Opatija 21 u ožujku će preuzeti sve poslove vezane uz naplatu parkiranja u Opatiji od privatnog koncesionara, Liburnija parkinga.