Relax Adria u Opatiji

Wellness trendovi: Od sklopive saune do ležaljke koja se sama okreće

Marina Kirigin

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Riječ je o prvom specijaliziranom sajmu opreme za bazene, wellnesse, plaže i uređenje okoliša na kojem 50 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, Češke i Srbije nudi najnoviju opremu, uređaje, usluge...



Pametna ležaljka koja se okreće u smjeru sunca, hidromasažna kada s »lebdećim krevetom« koja može masirati potrbuške, sklopiva sauna koju se na zahtjev modernoga gosta može montirati i razmontirati u turističkom objektu – samo je dio vrlo atraktivne ponude Relax Adria sajma koji se u organizaciji časopisa Turizam Info održava do subote u opatijskoj sportskoj dvorani »Marino Cvetković«.


Riječ je o prvom specijaliziranom sajmu opreme za bazene, wellnesse, plaže i uređenje okoliša na kojem 50 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, Češke i Srbije nudi najnoviju opremu, uređaje, usluge…


Najinteresantniji izložak za jučerašnjeg prvog dana bila je pametna stolica za sunčanje koja solarnim naponom omogućava pozicioniranje prema suncu.




– Ne morate je vući, namještati jer se ona sama rotira i prati sunce i omogućava da dobijete maksimum od uživanja na suncu. U njoj može biti ugrađen i radio i omogućena intima slušanja muzike, na njoj se može puniti smartphone ili tablet, a izgledom se može prilagoditi  interijeru. Napravljena je od punog hrasta i može se pripremiti u boji po želji kupca, istakla je Martina Banović iz zagrebačke tvrtke SPA20 design navodeći kako interes za kupnju stolice u Hrvatskoj postoji te kako je cijena pametne ležaljke od 4.000 do 7.000 eura, ovisno o traženim tehnološkim mogućnostima koje mogu biti ugrađene u stolicu.


– Masažne kade su najtraženije u privatnom smještaju. Danas kada većina turističkih iznajmljivača ima bazene, one su i dodatna ponuda kojom se pokušavaju isticati među sobom, istaknuo je izlagač hidromasažne kade Euforija u kojoj ima mjesta za četiri osobe, a u kojoj postoji i »lebdeći krevet« na kojem se može masirati i trbuh. Ima čak 117 mlaznica koje su toliko jake da imate osjećaj da lebdite na vodi. Ova tvrtka iz Poreča u ponudi ima i jacuzzije s – televizorima.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ