Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Žmergo

Vrijedni volonteri očistili šetalište Carmen Sylve

Vrijedni volonteri očistili šetalište Carmen Sylve
Vrijedni volonteri očistili šetalište Carmen Sylve
Autor:
Objavljeno: 20. rujan 2017. u 10:29 2017-09-20T10:29:51+02:00

OPATIJA Žmergovi volonteri David, Paula i Yann i članovi Udruge Žmergo susreli su se s dvadesetak članova opatijskog Crvenog križa i opatijskog Kluba 60+ kako bi u zajedničkoj šetnji očistili prekrasno opatijsko šetalište Carmen Sylva. Iako pod prijetnjom padalina, motivirana skupina umirovljenika i volontera uspjela je sakupiti šest vreća otpada pronađenog na samom šetalištu te je na taj način uljepšala iskustvo šetanja mnogim domaćim i stranim zaljubljenicima u prirodu.

Predani ljubitelji okoliša koji djelima pokazuju ljubav prema prirodi i svome kraju, zaključili su kako na spomenutoj šetnici nedostaje kanti za otpad pa je razlog onečišćenja i činjenica da prolaznici nemaju gdje odložiti otpad, istakli su u Udruzi Žmergo.

Akcija čišćenja koja je okupila umirovljenike Liburnije i Žmergove volontere provela se u sklopu projekta »Liburnijski kolaž« opatijskog Crvenog križa u partnerstvu s Udrugom Žmergo, a sam projekt financiran je od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i to s ciljem unaprijeđenja kvalitete života starijih osoba putem organiziranih aktivnosti u lokalnoj zajednici. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.