Akcija opatijskih planinara

Vrijedne ruke očistile dom i planinarske puteve na Učki

Aleksandra Kućel Ilić

Članovi grupe zadužene za čišćenje planinarskih puteva bili su podijeljeni u četiri skupine, od kojih je svaka bila raspoređena na zasebnu dionicu

Članovi grupe zadužene za čišćenje planinarskih puteva bili su podijeljeni u četiri skupine, od kojih je svaka bila raspoređena na zasebnu dionicu

Radna akcija završila je zajedničkim ručkom i prigodnim druženjem u Planinarskom domu Poklon



UČKA Četrdeset članova i prijatelja Planinarskog društva Opatija sudjelovalo je za vikend u proljetnoj radnoj akciji uređenja Planinarskog doma Poklon i puteva koje ovo društvo održava.


Članovi grupe zadužene za uređenje doma proveli su generalno čišćenje samoga doma i okolice, ispilili i složili drva, uredili okućnicu i okolicu doma te posadili cvijeće.


Članovi grupe zadužene za čišćenje planinarskih puteva bili su podijeljeni u četiri skupine, od kojih je svaka bila raspoređena na zasebnu dionicu.




Prva skupina čistila je stazu Brdo – Brložnik (od gornjeg plinovoda do ulaza u stijene), druga stazu Brdo – Planik (od donje ceste do gornje ceste), treća stazu Brdo – Zvoncev vrh, a četvrta je uređivala markacije na stazi Brdo – Tumpići (od lovačke kućice do mjesta gdje završava bijela cesta i započinje šumska staza za Tumpiće) te čistila stazu za Budišinac (koja se odvaja od staze Brdo – Zvoncev vrh).


Radna akcija završila je zajedničkim ručkom i prigodnim druženjem u Planinarskom domu Poklon – javili su iz PD-a Opatija.