Generacija 80-tih

Ujedinjena ljevica: Na izbore u Lovranu zajedno idu SDP, HSU i PGS

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Kandidat ove koalicije za mjesto načelnika Općine Lovran je Božidar Spasojević (SDP), a za zamjenika Vanja Tancabel (HSU)



LOVRAN Pomlađeni SDP, HSU i PGS, »generacija 80-tih«, jer svi smo skupa išli u vrtić i školu, te nas povezuje velika ljubav prema Lovranu, zajedničkim snagama predstavlja »sigurnu budućnost Lovrana«.


Ovo je koalicija najjačih stranaka u Lovranu koje imaju jako političko zaleđe i spremnost da se založe za bolji život na ovim prostorima – rekao je jučer u Lovranu, prilikom svečanog potpisivanja koalicijskog sporazuma između tri navedene stranke Božidar Spasojević (SDP), njihov zajednički kandidat za načelnika Općine Lovran.


Smatra da je nakon 12 godina koliko se već nalazi u Vijeću Općine dovoljno zreo za obnašanje čelne funkcije. Kako je naveo Spasojević, sinergija ove tri stranke usmjerit će se za boljitak Lovrana i zacijelo je najjača politička opcija, a obuhvaćene su sve dobne skupine, od mladih, do starijih stanovnika, te uz podršku PGS-a, sada imaju i regionalni karakter.


Marina, garaža, dvorana




Među najznačajnijim projektima istaknuo je izgradnju ACI marine i lučice u Lovranu, te doma za starije osobe, proširenje groblja, izgradnju autogaraže, kao i POS stanova i sportske dvorane. Nadovezao se njegov stranački kolega Emil Gržin, pojasnivši kako je komunalni standard na području Općine Lovran riješen, te je vrijeme za kretanje u konkretne projekte, a primjerice papirologija za izgradnju marine u Lovranu je pri kraju.


Đurđica Tancabel je dodala kako ju ova koalicija veseli, te kako želi zadržati skromnost, jer ocjenu uspješnosti dat će birači, no ipak, uz puno rada koji je već započeo – nada se da dobri rezultati neće izostati. I treći potpisnik, Neven Mohorovičić koji je tek nedavno došao na čelo PGS-a u Lovranu, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da predstavlja dio koalicije koja se i »generacijski dogovorila«, te ih sada čeka kratka, ali aktivna kampanja.


Kako je također jučer obznanjeno, kandidat ove koalicije za zamjenika načelnika bit će Vanja Tancabel (HSU).


Komadina, Hrelja i Butorac


– Imam 15-godišnje iskustvo u ugostiteljstvu i turizmu, a zajedničkim radom u timu nas koji smo 80-to godište, uvjeren sam da možemo Lovranu ponuditi puno više. Pozivam birače da se u što većem broju odazovu i izađu na birališta – poručio je Vanja Tancabel, naglasivši da će se ukoliko dobiju povjerenje birača, potruditi i oko rješavanja imovinskog pitanja za igralište Nogometnog kluba Lovran.


Koalicijski sporazum su potpisali Đurđica Tancabel, predsjednica lovranskog HSU-a, Emil Gržin, predsjednik SDP-a u Lovranu, te Neven Mohorovičić, predsjednik lovranskog PGS-a. Veliku podršku dali su im i predsjednik ŽO SDP PGŽ-a i župan Zlatko Komadina, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, te politički tajnik PGS-a Franjo Butorac.