Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Opatija

U subotu štandovi sa zdravim namirnicama pred mrkatom

U subotu štandovi sa zdravim namirnicama pred mrkatom
U subotu štandovi sa zdravim namirnicama pred mrkatom
Autor:
Objavljeno: 19. svibanj 2016. u 17:32 2016-05-19T17:32:13+02:00

U subotu, 21. svibnja 2016. s početkom u 8 sati u ispred opatijske tržnice građani će se moći opskrbiti različitim zdravim namirnicama poput voća i povrća, žitarica, maslinovog ulja, mliječnih proizvoda, kruha, meda, marmelada, a uz namirnice moći će se pronaći ljekovito bilje i pripravci prirodne kozmetike.

Na štandovima već dobro poznatih izlagača bit će prilike dobiti informacije o proizvodima iz prve ruke, degustirati ih, a na kraju i kupiti.

Na isti dan, u Zagrebu i Osijeku održavat će se »Međunarodni marš protiv Monsanta«, prosvjed protiv načina poslovanja i sve većeg utjecaja korporacija na demokratske društvene procese.

Agresivno širenje GMO-a razara mala prirodna gospodarstva, uništava tlo i prirodnu raznolikost, a Monsanto kao multinacionalna kompanija upravo proizvodi i distribuira GMO sjeme. Zato podržimo lokalne ekološke proizvođače dolaskom na Eko sajam i kupovinom zdrave i kvalitetne prirodne hrane.

U sklopu projekta EAThink2015 – jedi lokalno misli globalno održat će se izložba Food Cloud – Hrana u oblacima čiji je cilj kroz kombinaciju pojmova i predmeta sagledati hranu iz različitih perspektiva.

Na taj se način gledatelje potiče na kritičko razmišljenje i raspravu oko onoga što zapravo jedemo. Izložba omogućuje uvid u posljedice naših izbora i potrošnje hrane koju kupujemo, ekološke i društvene utjecaje iste te izazove s kojima se suočavamo kako bi potakli održive prehrambene trendove i male lokalne proizvođače.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.