Pusna parada u nedjelju

U karnevalskoj povorci Lovranom dvije i pol tisuće maškara

Radovan Trinajstić

Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA

Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA

Vrhunac ovogodišnjih karnevalskih događanja u Lovranu uslijedit će u nedjelju, 31. siječnja velikom međunarodnom karnevalskom povorkom koja starta ispred hotela Excelsior u 14 sati. Sudjelovat će 42 grupe s oko 2.500 sudionika, među kojima će biti 880 najmlađih iz vrtića i škola



LOVRAN Vrhunac ovogodišnjih karnevalskih događanja u Lovranu uslijedit će u nedjelju, 31. siječnja velikom međunarodnom karnevalskom povorkom koja starta ispred hotela Excelsior u 14 sati. Sudjelovat će 42 grupe s oko 2.500 sudionika, među kojima će biti 880 najmlađih iz vrtića i škola.


Posebnu atraktivnost povorci dat će skupine zvončara iz Muna, Žejana, Zameta te Halubajski zvončari i Vlahov breg – Korensko, njih oko 300. Osim domaćih maškara, te gostiju iz šire okolice, u povorci će prvi put nastupati maškare iz Ogulina, a iz Slovenije dolazi etno-grupa iz Topolca kraj Ilirske Bistrice.


Za dobro raspoloženje pobrinut će se voditeljski par Irena Grdinić i Mario Lipovšek – Battifiaca. Na kraju svog nastupa, sve sudionike na lovranskom mulu će počastiti članovi lovranskog Pusnog društva Toronjera.