Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Đermanovići i Ambasador

'Tu su kao doma': Zagrebačka obitelj već je četiri generacije vjerna poznatom opatijskom hotelu

Credit: A. KUĆEL-ILIĆ
Credit: A. KUĆEL-ILIĆ
Autor:
Objavljeno: 22. srpanj 2019. u 10:37 2019-07-22T10:37:40+02:00

Prvi sam put u hotel došao 1969., tri godine nakon otvaranja, i ostao mu vjeran jer najbolji je od svih - od položaja, ambijenta, personala do vrhunske gastronomije - kaže Duško Đermanović

OPATIJA - Četiri generacije zagrebačke obitelji Đermanović, gotovo od samog otvorenja jednog od najpoznatijih hotela u Opatiji, hotela Ambasador izgrađenog šezdesetih godina prošlog stoljeća, odsjedale su u njemu. Dr. Zoran Đermanović iz Zagreba, rođen 1966. godine, samo je četiri mjeseca stariji od hotela Ambasador, tako da su imali priliku »rasti zajedno«. Radi kao glavni liječnik u klinici za psihijatrijsku rehabilitaciju u Klagenfurtu u Austriji. Njegov otac, Duško Đermanović, bivši sudac u miru ima 84 godine, također je iz Zagreba i nada se da će još puno godina dolaziti u ovaj »hotel s dušom« u Opatiji.

Za pedeset godina vjernosti hotelu Ambasador, otac i sin Đermanović nagrađeni su prigodnim darovima koje su im na maloj svečanosti uručile direktorica hotela Sandra Marcel Tomašić i direktorica Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić. Zahvalile su im se na ukazanom povjerenju uz želju da lijepu tradiciju nastave.

– Prvi sam put u hotel Ambasador došao 1969., tri godine nakon njegova otvaranja, i sve do danas, 50 sam mu godina ostao vjeran zajedno sa svojom obitelji i moram reći da je najbolji od svih i to u svim segmentima – što se tiče ambijenta, položaja, personala, menadžmenta. Sve bolji je i bolji. Osoblje ispunjava sve želje gostiju i nadam se da ću još dosta godina dolaziti - povjerio nam je Duško Đermanović, zajedno sa sinom Zoranom među najvjernijim gostima petozvjezdanog hotela u Opatiji.

Doviđenja do fešte u srpnju 2020.

Na dugogodišnjoj vjernosti, ocu i sinu Đermanoviću zahvalile su se i direktorica Ambasadora i direktorica opatijskog TZ-a, uz želju da se »još dugi niz godina vide u Opatiji«. Ako ne prije, onda barem u srpnju iduće godine, kada se slavi rođendan hotela i kada su Đermanovići obavezno među gostima.

Udarna gastronomija

Nadovezao se na očevu priču, podjednako zaljubljen i u Opatiju i u hotel Ambasador, dr. Zoran Đermanović.

– Došao sam ovdje prvi put s bakom u izvidnicu, a iste su godine, 1969. u opatijski Ambasador došli i moji roditelji, tako da i ja ove godine »punim« pola stoljeća dolazaka na isto, drago mjesto. Zašto smo mu sve do danas ostali vjerni? Osim jedinstvene lokacije i arhitekture, ovo je hotel koji se kroz sve te godine trudio ne ići slijepo za trendovima, nego poboljšavati svoju uslugu u jednom kontinuitetu. Pristup gostu je ono što ovaj hotel čini izrazito atraktivnim, te uz takav individualizirani pristup dolazi do jedne lojalnosti ljudi koji mu se uvijek vraćaju. Gastronomija je ovdje uvijek bila udarna, vrhunac onog što se može ponuditi, a tako je ostalo sve do danas. Smatram da je ovo sam vrh kvarnerske ponude – dodao je Đermanović mlađi koji je tijekom liječničke karijere odsjedao u vrhunskim hotelima u Dubaiju, na Azurnoj obali i drugim najpoznatijim destinacijama, ali opatijski hotel Ambasador mu je i dalje ostao baš najbolji od svih.

Preuređenje uspjelo

Otac Duško navodi da ovaj hotel ima sve što gostima treba, od spa zone, saune, bazena, pristupa moru...
– Opatija je već i sama po sebi vrlo atraktivna, a u ovom hotelu se gosti zbilja osjećaju kao doma. Svo osoblje zna imena stalnih gostiju, njihove navike. Već 50 godina dobivam svoja dva kuhana jaja u čaši za doručak, pripremljena baš kako ja volim. Nikome ne moram tumačiti što želim i to mi je neprocjenjivo - rekao je dr. Đermanović, dok se njegov otac Duško nadovezao, primijetivši da su »dosta personala otpratili u mirovinu, ali su i dalje ostali uporni, što planiraju biti i dalje«.
Vrlo su zadovoljni i najnovijim izgledom hotela.

– Preuređenje je uspjelo, koristili su se najbolji materijali, dizajn je moderan i odlično uklopljen u sam koncept hotela. Ambasador se uvijek kretao prema naprijed. Ovo mu je četvrto generalno preuređenje. Svaki je puta sve bolje. Četiri generacije moje obitelji ovdje su dolazile s punim povjerenjem - moja baka koja je bila najstarija, pa sve do moje kćeri koja danas ima 20 godina. Spa je na 2 minute od sobe, plaža na 3 minute od sobe, baš kao i restoran. Dolazim ljeti, nekad sam dolazio i ljeti i zimi, no zbog poslovnih obveza jedno vrijeme nisam mogao zimi, no s obzirom da sam sada postao šef u svojoj branši, obećao sam si da ću početi dolaziti češće i izvan sezone - zaključio je dr. Zoran Đermanović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.