Seminar za žene

Trodnevni odmak od posla i obitelji: U Opatiji održan “Womanary”, prvi seminar posvećen ženama

Marina Kirigin

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Stotinjak žena odazvalo se na seminar u Milenij hotelima, u sklopu kojega im je kroz radionice, predavanja i niz sadržaja omogućeno da se opuste, zabave, nauče neke nove tehnike i tako spoje ugodno s korisnim kako bi se zadovoljne vratile svakodnevnim obavezama



OPATIJA U Opatiju su stigle kako bi ponovno upoznale dio sebe kojeg su zbog obaveza stavile po strani, dio koji je u svakodnevici pretrpan poslovnim i obiteljskim obavezama. Razlog je to dolaska stotinjak žena na prvo izdanje seminara »Womanary«, organiziranog u opatijskim Milenij hotelima, u sklopu kojega je ženama omogućeno da se opuste, zabave, nauče neke nove tehnike i na taj način spoje ugodno s korisnim kako bi se zadovoljne i sretne vratile privatnim i poslovnim obavezama. Program radionica, predavanja, ali i zabavnih sadržaja oduševio je polaznice seminara koje smatraju da bi si svaka žena bar dva puta godišnje trebala dozvoliti ovakav odmak od svakodnevnih obaveza.


– Napunila sam baterije, opustila sam se, odmorila. Zahvalila bih se organizatorici koja je prepoznala našu potrebu da se družimo, mijenjamo iskustva i naučimo nešto novo o sebi, a uz sve steknemo i nova poznanstva – rekla je zaposlena majka troje djece Vesna Žigić iz Rijeke koja je stigla na trodnevni seminar u Opatiju.


Slično razmišlja i Marina Lesica iz Rijeke. Kaže da je nužno u današnjem ritmu života izdvojiti vrijeme za sebe i ponekad se na kratko odvojiti od obitelji i posla, a ovo je način kako bi žena trebala raditi na sebi. Maja Perman iz Jurdana, majka dvoje djece, kaže da je teško donijela odluku o odlasku na trodnevni seminar.




– U početku je bilo teško donijeti odluku i pustiti djecu. Međutim, razmišljala sam kako zaista trebam predah i shvatila da će jedino ako ja budem zadovoljna, i moja obitelj biti sretna – kazala je Perman.


Sudionice seminara nakon beauty tretmana, nutricionističkih savjeta, poslovnih radionica, zabavile su se i na gala večeri, a sve kako bi kvaliteta njihova života bila bolja. Kakav će biti efekt seminara, najbolje će znati članovi njihovi obitelji i poslovni suradnici.