Kritike

Tancabel: Nataši Miljak najvažniji osobni interesi

Marina Kirigin

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić



LOVRAN Đurđica Tancabel, predsjednica HSU-a Lovran na press konferenciji kritizirala je rad i djelovanje aktualne predsjednice Općinskog vijeća Lovrana Nataše Miljak.


– Nataša Miljak prije četiri godine kao IDS–ova vijećnica, a u koaliciji sa SDP-om, zasjela je na poziciju predsjednice Vijeća. Ubrzo je uvidjela da će lakše ispuniti svoje osobne interese ako koalira s tadašnjom oporbom – AM, PGS, LIST, HDZ. Okrenula je leđa SDP-u zajedno sa Sinišom Vilke iz HNS-a koji je za to nagrađen mjestom u NO Komunalca.


Nataša Miljak i dalje je u sudskom sporu s Općinom Lovran vezano uz nekretninu na adresi Trg slobode 5. Sud se odužio zbog neistinitog svjedočenja jednog bivšeg načelnika koji je u vrijeme svog mandata u ime Općine naplaćivao najamninu za sporni dio nekretnine, a na sudu je dao izjavu da Općina Lovran nikad nije bila u posjedu tog dijela zgrade.




Nataša Miljak nije poštivala ni odluke konzervatora prilikom građevinskih radova na svom objektu u zaštićenoj jezgri Lovrana, Starom gradu. Uspjela je i u nakani da izmjesti, odnosno smanji prostor na kojem se održava sajam na Trgu slobode. Svoga oca progurala je u nadzorne odbore javnih tvrtki, Liburnijske vode i Stubica. Uzurpirala je i mjesto na javnom parkingu u blizini svoje kuće, na kojem je stalno parkirano jedno od dva njezina vozila. Postavila je i dvije nadzorne kamere kojima ne vrši nadzor samo na svom objektu i na ulazu u zgradu već kontrolira kretanje svih nas na trgu – rekla je Đurđica Tancabel na jučer održanoj konferenciji za novinare.


Po pitanju imenovanja oca Nataše Miljak u dva nadzorna odbora, oglasio se i lovranski SDP.– Mi u SDP-u smatramo da je apsolutno amoralno da otac predsjednice Vijeća Žarko Šimunić sjedi u dva nadzorna odbora, onog Liburnijskih voda i Stubice, samo zato što je politički, odnosno rodbinski podoban. U NO Stubice sjedi i Rene Dušević, predsjednik lovranskog HDZ-a, pa je zaključak jasan – HDZ je sastavni dio lovranske političke vlasti, kazao je potpredsjednik SDP-a Lovran Božidar Spasojević.