Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
27. siječnja 2020.
MAMMA'S SHOW

Stotinu plesača u Gervaisu: Rasplesane mame osvojile ovacije i simpatije publike

Foto: Marko Gracin
Foto: Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 4. ožujak 2019. u 10:45 2019-03-04T10:45:09+01:00

Plesni klub St. Art iz Karlovca osvojio je prvo mjesto za najbolju koreografiju i najbolji muški talent. Drugo mjesto pripalo je grupi Cool Mame iz Slovenije, grupi Facemame iz Slovenije pripala je nagrada za najbolji ženski talent, a treći je Univerzalni plesni studio Feel iz Varaždina

OPATIJA Puno plesa, zabave, smijeha, pozitivne energije i dobrih vibracija bilo je u subotu navečer u opatijskom Centru Gervais na drugom atraktivnom plesnom natjecanju nazvanom Mammas show. Jedinstvena manifestacija u svijetu i ove je godine privukla velik broj posjetitelja i čak petnaest koreografija koje su izvele plesačice iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Što je to posebno u ovom natjecanju? Prije svega to da je dobna skupina plesačica »30 plus« i da se većina njih plesom bavi tek da bi se oslobodila nagomilanog stresa od svakodnevnih obveza. Te žene, majke, kraljice uspjele su oduševiti publiku i neprekidne ovacije svojim plesnim vještinama, a nerijetko bi se na kraju točke iz publike začulo: »Bravo, mama!«

Ovo drugo izdanje natjecanja u organizaciji udruge »Cijeli svijet je pozornica«, a za koje ne sumnjamo da će postati tradicionalno, budno je pratio žiri koji nije imao nimalo jednostavan zadatak. Činili su ga: koreograf Miloš Isailović, zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić, predstavnica glavnog sponzora Viviana Kalmar i poznata pjevačica Ivana Banfić.

Iako je svaka točka zaslužila nagradu, žiri je odlučio da Plesni klub St. Art iz Karlovca osvoji prvo mjesto za najbolju koreografiju i najbolji muški talent. Drugo mjesto pripalo je grupi Cool Mame iz Slovenije, grupi Facemame iz Slovenije pripala je nagrada za najbolji ženski talent, a treće je mjesto osvojio Univerzalni plesni studio Feel iz Varaždina. Nagradni fond iznosio je 1.000 eura za prva tri mjesta, a uključivao je atraktivne sponzorske nagrade po kategorijama.

Foto Marko Gracin

Večer je između natjecateljskih točaka bila popraćena i »showcaseom Jennifer Lopez« za koji je zaslužna plesna skupina Porto Ri & Flash dance unit iz Rijeke, a kroz program je vodila Marija Mažar.

Foto Marko Gracin

Organizatorica Mammas' showa Ana Jugo bila je prezadovoljna natjecanjem te nam je rekla da je oduševljeno bilo i svih, više od stotinu natjecatelja.

– Ovo je show koji je u Opatiju donio posebno osvježenje i želja nam je da u sljedećim godinama postane tradicionalna manifestacija koja će se razvijati na zadovoljstvo i natjecatelja i publike, kazala je Ana Jugo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze