Matulji

Slavlje za 12 i pol tisućitog gosta: Prvi put došli zbog zubara, a sada zbog ljetnih užitaka

Marina Kirigin

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić



MATULJI Petnaestogodišnji Mattia Anile 12.500-ti je gost Općine Matulji u privatnom smještaju. Mattia je na tjedni odmor u Matulje stigao s obitelji, majkom Dianom Nanno, ocem Vittoriom i sestrom Melissom. Tortom i cvijećem direktorica Turističke zajednice Općine Matulji Marijana Kalčić zahvalila im je što su izabrali Općinu Matulji za svoju ljetnu destinaciju te se upisali kao gosti pod rednim brojem 12.500.


Obitelj Anile iz Magente kraj Milana, u liburnijski kraj stigla je po drugi put. Prvi put to su učinili kako bi koristili usluge stomatologa. Tada su se uvjerili u ljepote kraja i ove godine izabrali u Matulje doći na ljetovanje u kojem uživaju u, kažu, smaragdnoplavom moru, radeći izlete u okolicu. Osim što uživaju u kupanju na predivnim plažama, obitelj Anile, koja u predgrađu Milana drži tradicionalni talijanski ugostiteljski objekt gdje se spravlja i posebna pizza od tijesta koji se diže dva dana, uživa i u gastro specijalitetima Primorja. 


– Uživamo i u ribi i mesu, zaista jedemo jako finu hranu ovdje kod vas, i to po vrlo pristupačnim cijenama – govore roditelji 12.500-tog matuljskog gosta koji se vesele još jednom gastro specijalitetu koji planiraju do kraja ljetovanja, odojku na ražnju.




Talijanska obitelj odsjela je u centru Matulja u apartmanu kod obitelji Smolić Ročak koja se privatnim iznajmljivanjem počela baviti ove godine. Domaćin Damir jako je zadovoljan prvom godinom iznajmljivanja, no vjeruje da će dogodine biti još bolji rezultati. Raduje ga svako novo prijateljstvo sklopljeno s gostima iz svijeta. Direktorica TZ-a Kalčić zadovoljna je ljetnom sezonom u Matuljima, kaže da su brojke bolje nego lani, no da valja počekati kraj i vidjeti konkretne gospodarske učinke.