Nezavisna lista Valtera Sankovića

Sanković: Neka se čuje glas »gornjeh kraji«

Aleksandra Kućel Ilić

Zato dragi naši judi, ako otejete da se »čuje naš glas«, pridite ovu nedeju na birališta i dajte nan glas  – zaključio je Sanković



MUNE Valter Sanković, nositelj Nezavisne kandidacijske liste grupe birača na lokalnim izborima za Općinsko vijeće Matulja, predstavio je ljude i program uz koje će nastojati postići što bolje rezultate.


Rekao je kako se radi o nezavisnoj ekipi ljudi koja nikada nije bila u politici i kojoj je cilj poboljšati uvjete života svim mještanima Općine Matulji uz skidanje svih »barijera« s kojima se susreću. Na listi se nalaze još i Mauro Doričić, Nada Turak, Zoran Tancabel, Dino Raspor, Jure Stanić, Željko Doričić, Marija Sušanj, Henrik Bučković, Raul Minici, Dino Dekleva, Marino Marini, Emanuel Sušanj, Mihaela Prpić, Bojan Afrić, Denis Perčić i Roland Simčić. Budućim vijećnicima Općine Matulji Sanković je poručio da zaborave na svoje i stranačke interese, raznorazna podmetanja i nesuglasice, »te da svi zajedno krenu u bolju i ljepšu budućnost njihove općine«.


– Smatramo da naš »gornji kraj« ni dovoljno zastupljen va Općine Matulji pa smo odlučili neš storit i promenit takov status. Va plane imamo dopejat plin i kanalizacijski sustav va gornji del Općine Matulji, ubrzat razvoj gospodarstva na način da se stvore preduvjeti va radneh zonah za gospodarsku djelatnost. Želimo ostvariti veću prometnu povezanost na autobusneh linijah 22, 23, 28 i 30, uredit Planinarski dom Lisina, Društveni dom Permani i va saken mjesnen odbore osigurat odgovarajući prostor za odvijanje razneh aktivnosti našeh mještani. Isto tako želimo omogućit pravnu pomoć bivšen zaposlenikon Javora Jušići ki nakon tolikeh let nisu dobili i ostvarili svoja prava, kako i delat na očuvanju tradicijskeh vrednosti našega kraja. Zalažemo se za kvalitetno i korektno prostorno planiranje, na način da saka familija dobije mogućnost izgradnji na svojoj parcele, a ne da gre jenemu  se va »građevno« a drugemu se va »zeleni pojas« – naveo je Sanković koji smatra i da svako naselje treba imati i dječje igralište, te da se ne smije dozvoliti zatvaranje vrtića i škola u gornjem kraju jer, kako je naveo, »kad se jedanput neš zapre, teško je to opet otpret, a to je našen juden važno«.




– Hvala sen ki su nan dali podršku i kuraja da ove naše ideji pripejamo do kraja. Zato dragi naši judi, ako otejete da se »čuje naš glas«, pridite ovu nedeju na birališta i dajte nan glas  – zaključio je Sanković.