Obavijest

STIŽU EKSTREMNI VREMENSKI UVJETI Podsjetnik kako zaštititi instalacije od smrzavanja

Marina Kirigin



OPATIJA – Zbog najavljenih niskih temperatura, pa čak i mogućeg snijega, iz Liburnijski voda poslali su obavijest u kojoj podsjećaju korisnike i potrošače vode na radnje koja valja poduzeti kada se najavljuju ekstremni zimski uvjeti, koji se predviđaju narednih dana na Liburniji, posebice od petka do nedjelje.


– S obzirom na najave jačeg višednevnog zahlađenja, obavještavamo cijenjene potrošače da zaštite svoje izložene instalacije vode od smrzavanja. Prvenstveno se to odnosi na instalacije u oknima vodovodnih priključaka, a zatim na vanjske špine i cijevi, te one u negrijanim prostorijama kao što su podrumi, konobe i slično.


Ukoliko je moguće, najbolje je isprazniti instalacije od vode, a to se posebno odnosi na kuće i stanove u kojima se ne živi, a gdje su znale puknuti i wc školjke u koje se može dodati antifriza. Vodomjerna okna je najbolje zaštiti izolacijskim materijalima (stiropor i slično) po zidovima okna, a oko vodomjera i ventila postaviti vreću napunjenu sa lišćem ili usitnjenim izolacijskim materijalom. Instalacije, odnosno cijevi se mogu zaštititi specijalnim omotačima za cijevi (izolacija za cijevi) ili omatanjem izolacijskih materijala oko cijevi (filc i slično) – stoji u obavijesti rukovoditelja Radne jedinice Vodoopskrba i odvodnja, Dean Doričić.