Novitet uz cestu za naselje Zora

SRUŠENO RUGLO Nestala bivša “nuklearka” u Opatiji, grade se luksuzni stanovi

Marina Kirigin

Srušena je započeta gradnja u Opatiji koja je godinama bila ruglo grada / Snimila Marina KIRIGIN

Srušena je započeta gradnja u Opatiji koja je godinama bila ruglo grada / Snimila Marina KIRIGIN

Milan Mandić iz agencije Smart Invest Immobilien otkrio je da će zgrada biti opremljena wellness centrom i vanjskim bazenom te da će »kvadrat« stana stajati minimalno 4,5 tisuća eura



OPATIJA  Ruglo na prilaznoj cesti za naselje Zora, nikad dovršeni projekt tvrtke Lir, koji je više od 15 godina bio »trn u oku« brojnih građana, primjer loših odluka u prostornom planiranju, sravnjen je sa zemljom, a na njegovom mjestu krenula je gradnja novih stanova.


Točnije, na navedenoj lokaciji niknut će moderno uređen stambeni objekt s 35 jedinica, jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova te dva penthousa.


Milan Mandić iz agencije Smart Invest Immobilien otkrio je da će zgrada biti opremljena wellness centrom i vanjskim bazenom te da će »kvadrat« stana stajati minimalno 4,5 tisuća eura.




– Wellness centar je ukupne površine 230 četvornih metara, a sastoji se od saune, prostora za vježbanje, garderobe i wellnessa, dok se ostatak odnosi na vanjski bazen uz koji se nalaze terase za sunčanje površine 138 četvornih metara – rekao je Mandić.


Ruši se tzv. nuklearka, nedovršena zgrada iza koje je stajao Gordan Širola, na Vrutkima, u Opatiji / Foto Nikola TURINA


Ruši se tzv. nuklearka, nedovršena zgrada iza koje je stajao Gordan Širola, na Vrutkima, u Opatiji / Foto Nikola TURINA



Sudbinu sada porušenog objekta, popularnog prozvanog nuklearka, zapečatila je prije oko 15 godina prometnica, neusklađeni projekti, a kasnije i poslovni problemi investitora.


Prema sjećanjima onih koji su tada bili aktivni u Mjesnom odboru Vasanska i Centar II, problem je nastao u trenutku kad je investitor, tvrtka Lir iza koje je stajao i opatijski poduzetnik Gordan Širola, zatvorila cestu prema naselju Zora koja je bila u njezinom vlasništvu i izgradila novu prometnicu nešto iznad privatne parcele.


Tada je organiziran i prosvjed građana kojim se tražio povratak u prvobitno stanje, odnosno vraćanje stare ceste prema naselju, što je nakon nekog vremena i postignuto.


No, osim ceste, problem je bio i u neusklađenim projektima, preizgrađenosti čestice, pa se predmet dugo »vrtio« po ministarstvima i bio predmet rasprave na sjednicama Gradskog vijeća te je investitoru koji je u planu imao izgraditi turističke apartmane na kraju poništena građevinska dozvola.