Tri rute nordijskog hodanja u subotu

Rekreacija je hit: Šetači iz cijele zemlje na festivalu hodanja

Marina Kirigin

U organizaciji Kluba za športsku rekreaciju Gorovo šetat će se na tri dionice dugačke dvanaest, šest i tri kilometra



OPATIJA » Drugi Hrvatski festival nordijskog hodanja i pješačenja održat će se ove subote (5. travnja) s početkom u 9.30 sati. Na maloj ljetnoj pozornici i u parku Angiolina okupit će se brojni šetači kako bi obilježili Svjetski dan zdravlja u Mjesecu sportske rekreacije. U organizaciji Kluba za sportsku rekreaciju Gorovo šetat će se na tri rute dugačke dvanaest, šest i tri kilometra.


  – Već sada imamo više od 200 sudionika iz cijele Hrvatske, iz Istre, Zagreba, Karlovca, Osijeka, ali i puno aktivnih šetača iz regije. Najatraktivnija dionica zasigurno je ona 12 kilometara duga koja jednim dijelom prolazi šetalištem Carmen Sylva, a važno je istaći da sve rute predstavljaju i promociju povijesti Grada Opatije – rekao je Dalibor Korenić iz KŠR Gorovo koji u suradnji s Hrvatskim savezom sportske rekreacije te uz pomoć Grada Opatije i njegove turističke zajednice organizira drugo izdanje ove priredbe.


   Nordijsko hodanje i pješačenje kroz povijest Grada Opatije bile su i tematske šetnje organizirane tijekom mjeseca ožujka u Opatiji – mjeseca otvorenih wellness vrata. Zahvaljujući odličnom odazivu sudionika, domaćih i inozemnih gostiju, TZ Grada Opatije u suradnji s KŠR Gorovo odlučio je nastaviti program šetnji. Tako će uz obilježavanje festivala sportske rekreacije, tijekom travnja i na samom početku svibnja biti organizrane nove pješačke ture.




   – U suradnji s opatijskim klubom iskreirali smo jedan novi proizvod koji je vrlo dobro prihvaćen. Jedinstvenu mješavinu morskog zraka aerosola i planinske klime te aromatičnog bilja, koje liječnici preporučaju već 125 godina, spojili smo s aktivnim odmorom.


   Šetnje u ožujku s licenciranim vodičima rezultirale su odličnim kritikama, a postale su i razlog dolaska u Opatiju te smo odlučili nastaviti sa započetim. Osim već isprobanih šetnji u novom ciklusu promovirat ćemo i biser Opatijske rivijere – Veprinac. Riječ je o teškim šetnjama koje će iz Opatije voditi do Veprinca i nazad, a u koje će biti uklopljena i proslava Praznika rada i Markova – rekla je Daniela Grlaš iz TZ-a Grada Opatije na jučer održanoj press konferenciji.


   Novi zakazani termini za nordijsko hodanje bit će svake subote u travnju (12., 19. i 26. travnja) te 1. svibnja. Na konferenciji za novine najavljen je i Aerobic day koji je na rasporedu 13. travnja u opatijskoj dvorani »Marino Cvetković«, a na kojem će se prezentirati različite vrste grupnog vježbanja te 7. izdanje Prvenstva vrtićara koje će se održati dan ranije (12. travnja) na istom mjestu.