Melodije Istre i Kvarnera

Raspjevana karavana na Ljetnoj: Sutra u Opatiji počinje novo izdanje MIK-a

Slavica Mrkić Modrić

MIK uvijek napuni opatijsku Ljetnu pozornicu /arhiva NL

MIK uvijek napuni opatijsku Ljetnu pozornicu /arhiva NL

Publika na opatijskoj Ljetnoj pozornici čuti devetnaest novih mikovskih kompozicija.  U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, Festival MIK će se održati u velikoj dvorani centra Gervais. 



Raspjevana karavana Festivala Melodije Istre i Kvarnera izdanje 2017. počet će u Opatiji i to 27. lipnja kad će publika na opatijskoj Ljetnoj pozornici čuti devetnaest novih mikovskih kompozicija. Prvu, kao i sve ostale mikovske večeri, a bit će ih pet i generalna proba, vodit će duo Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca. Druženja s MIK-om počinjat će u 21 sat, a trajati, kako to na MIK-u obično i biva – do kad se komu prohtije. Vrlo često do zore.


– Festival MIK spoj je iskustva, mladosti i jakih autorskih imena koji čuva tradiciju i multikulturalnost ovog podneblja. Što donosi ovogodišnji MIK, svi ljubitelji čakavskog izričaja i melosa ovog kraja osim u Opatiji, moći će čuti, 28. lipnja u Malinskoj, dan kasnije u Kastvu, pa se 30. lipnja karavana seli u Rašu, da bi 1. srpnja bila upriličena generalna proba u Rijeci, u kojoj će se 2. srpnja održati i finalna festivalska večer.


Ulaznice za sutrašnju, opatijsku večer MIK-a stoje 40 kuna i numerirane su, a mogu se kupiti u Opatiji na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati, u uredu na adresi M. Tita 101 (utorak – nedjelja od 9 do 11 i 17 do 20 sati, ponedjeljkom zatvoreno), u Rijeci u Dallas Music shopu i u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, Festival MIK će se održati u velikoj dvorani centra Gervais.