Sportaši puni pohvala, djelatnici otklanjaju nedostatke

Prvi dani nove opatijske dvorane: Uvjeti za rad besprijekorni, a dječje bolesti lako izlječive

Marina Kirigin

Kao i uvijek kada su nova zdanja u pitanju, početnih problema ima ali se rješavaju »u hodu« – upravo se popravljaju odlijepljena slova s natpisa »Sportska dvorana Marino Cvetković«, a i semafor će proraditi 



OPATIJA  Semafor izvan funkcije, u krivoj boji iscrtan teren odbojkaškog igrališta, zabrana korištenja smole u dvorani, mobiteli bez signala, odlijepljena slova na natpisu »Sportska dvorana Marino Cvetković« – dječje su bolesti novog opatijskog sportskog hrama koji je drugog tjedna u rujnu stavljen u funkciju.


Svi ti problemi međutim, sitnice su prema onome što za opatijske sportaše i sportske djelatnike znači novo zdanje u kojem su ih dočekali uvjeti o kakvima su dosad samo sanjali. 


   Sreću i zadovoljstvo zbog novoga objekta na Lipovici ne skriva Dalibor Korenić iz Kluba za športsku rekreaciju Gorovo. 




   – Uvjeti za rad su besprijekorni, a sve nas je motiviralo da ponudimo i dodatne dvoranske sportske aktivnosti. Primjedba nema i smatram da ih ne bi trebalo ni biti jer je dvorana napravljena u suradnji s opatijskim sportašima i sportskim klubovima. Zaista, svatko od nas imao je uoči gradnje priliku reći kakve bi uvjete trebao i volio imati za održavanje sekcija, aktivnosti. Zato se sada ovim nekim početnim sitnicama ne bi trebala pridavati veća pažnja. Za mene nedostataka nema, a veliku pohvalu treba uputiti i onima koji su osmišljavali ulaze i prolaze za osobe s invaliditetom. Zaista je dvorana i za njih jako pristupačna. Moji rekreativci su vrlo zadovoljni, sretni i ponosni – rekao je Korenić, a sličnog je mišljenja i trener Karate kluba »Opatija« Zlatko Monar. 


  



 Predstavnici »sedme sile« zasad nisu imali velikog posla u novoj opatijskoj dvorani. Za njih je izgrađen i press centar s predivnim pogledom na centralni parket. Stolovi, stolice, sve je već namješteno, no nažalost jedna od možda ključnih stvari nedostaje, a to je signal za mobitel. U tvrtci »Opatija 21« ističu kako se i na tome radi već gotovo dva mjeseca i kako se nadaju da će signala biti za mjesec dana.    – Signal je ometan jer je dvorana uvučena, praktički napravljena u kamenoj stijeni. Na tom problemu već dva mjeseca rade i HT i VIPnet. Napravili su zajednički projekt, a uskoro će biti postavljeno i jedanaest antena kojim će biti omogućeno korištenje mobilnih uređaja u dvorani – kaže Sinožić. 


Uznemireni odbojkaši


– Uvjeti za nas karatiste su odlični. Međutim, treba proći jedno vrijeme da se svi prilagodimo novonastaloj situaciji. Po svim pitanjima nailazimo na razumijevanje Uprave gradske tvrtke »Opatija 21« i u hodu rješavamo manje probleme, ako postoje. Prava ocjena dvorane ipak će se moći dati nakon što u nju uđe 500-1.000 ljudi, odnosno u trenutku prve veće, »prave« sportske manifestacije – govori Monar. 


   Jedan od problema koji je donekle uznemirio opatijski odbojkaški svijet bile su i crte terena u novom sportskom objektu. Umjesto u svjetloj boji, označene su tamnom bojom što se kosi sa pravilnikom Hrvatskog odbojkaškog saveza i Europske odbojkaške federacije. Upravo zato, 7. i 8. dana ovog mjeseca, Mladen Sinožić iz tvrtke »Opatija 21« najavljuje kako dolazi tvrtka koja je prvotno radila crte u dvorani i koja će ovaj nedostatak ispraviti. 


   – Traženo je da crte budu bijele, no s obzirom na to da su u toj boji iscrtane one rukometnog terena, odlučeno je da ih napravimo u svijetloplavoj boji. Ovaj posao realizirat ćemo u sklopu narednog praznika jer je bilo potrebno osloboditi dvoranu na dva dana kako bi se obavili ovi radovi – govori Sinožić. 


  



 S natpisa »Sportska dvorana Marino Cvetković« na ulazu u opatijski sportski hram nakon samo dva mjeseca ispalo je nekoliko slova, točnije odlijepile su se naljepnice na inox nosačima koje je postavila matuljska tvrtka Adrianeon. Pokazalo se da tehnika koju su primijenili na ovoj lokaciji nije pogodna. Zato je matuljska tvrtka ponovno angažirana, skinuta su sva slova i novom se tehnologijom stavljaju srebrne naljepnice.



Bez korištenja smole


Primjedbe na račun opatijske dvorane za prve službene utakmice Kupa Hrvatske u odbojci imao je i naš sugrađanin koji nam se obratio pismenim putem, nezadovoljan zbog toga što još uvijek nije u funkciji semafor u dvorani, a na što Sinožić odgovara kako se upravo ovih dana radi na tome. Konstatirao je kako su i semafor i videozid stigli, te kako će oba aparata iduća dva dana biti monitrana i stavljena u funkciju. 


   Korištenje smole u opatijskoj novoj dvorani – problem je koji zasada nije do kraja riješen. Trenutačno je zabranjeno njezino korištenje, što teško prihvaćaju članovi opatijskog rukometnog kluba koji smolu koriste u trenažnom procesu kao i u službenim utakmicama. 


   – Zatražili smo od predstavnice rukometnog kluba Višnje Hrmić da dostavi mišljenje Saveza. Dobio sam dva dopisa u kojima su iskazane samo lijepe želje da se dozvoli korištenje smole, ali ne i izvodiiz pravilnika o tome da li se smola mora koristiti – govori Sinožić i dodaje kako će postupiti prema pravilniku.