S faksa na posao

Pozitivna praksa ide dalje: Naj studentici Fakulteta za menadžment u turizmu u Opatiji na dar – radno mjesto

Aleksandra Kućel Ilić

Dora Smolčić Jurdana i Mateja Mihovilić / snimio R. Brmalj

Dora Smolčić Jurdana i Mateja Mihovilić / snimio R. Brmalj

Posao u trgovačkom društvu HUP Zagreb dobila je najbolja studentica na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Mateja Mihovilić (24) iz Zaboka



Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Sveučilišta u Rijeci s ciljem poticanja izvrsnosti, nakon što je pozitivnu praksu uveo prošle godine, i u 2016. godini je nastavio nagrađivati najuspješnijeg studenta ili studenticu diplomskog sveučilišnog studija osiguravanjem radnog mjesta. Ovu su iznimnu nagradu omogućili u suradnji s partnerima iz gospodarskog sektora, a na promociji koja je održana u opatijskom hotelu Ambasador – posao u trgovačkom društvu HUP Zagreb dobila je najbolja studentica Mateja Mihovilić. Svojih će prvih godinu dana radnog staža provesti u vodećoj kompaniji u sektoru turizma i hotelijerstva s tradicijom dugom više od 65 godina, a čiju osnovu poslovanja zauzimaju poznati zagrebački i dubrovački hoteli.


Obrazovanje je ključno


– Faukultet će i dalje poticati i unapređivati partnerske odnose s turističko-ugostiteljskom praksom, uvažavajući pri tome činjenicu da obrazovanje predstavlja ključan čimbenik razvoja gospodarstva, te da su znanje i vještine pojedinca neophodne za uspjeh na globalnom turističkom tržištu. Upravo su ovakvi oblici suradnje i poticanja najboljih potvrda da je ulaganje u znanje najvrednija investicija – rekla je dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Dora Smolčić Jurdana.


Na promociji u Opatiji promovirano je 199 magistara ekonomije, 202 sveučilišna prvostupnika ekonomije, 9 stručnih prvostupnika ekonomije i 5 diplomiranih ekonomista. Posebno su pohvaljeni najuspješniji studenti diplomskog sveučilišnog studija. Na diplomskom sveučilišnom studiju Menadžment u turizmu uz Mateju Mihovilić to su Ivana Kelner i Dino Baćac, na diplomskom sveučilišnom studiju Menadžment u hotelijerstvu Reana Glavić, Josipa Ždravac i Maria Pudić, na diplomskom sveučilišnom studiju Marketing u turizmu Ines Furčić, Ivona Tomljanović i Martina Kapeš, te na diplomskom sveučilišnom studiju Održivi razvoj turizma Marko Horvat, Margareta Kolarić i Danijel Mihaljek.




Dobitnica nagrade »s fakulteta na posao«, 24-godišnja Mateja Mihovilić iz Zaboka, kaže da je iznimno zadovoljna zbog ove mogućnosti koja joj se pružila zahvaljujući FMTU-u.


Opravdati povjerenje


– Po završetku pete godine studija nagrađena sam kao najbolja studentica, te sam odmah dobila posao, što se baš »ne događa svaki dan«. Iznimno mi je drago što ću raditi u tako respektabilnoj tvrtki kao što je HUP Zagreb, te se zahvaljujem fakultetu koji mi je to omogućio. Ovaj će posao za mene biti iznimna prilika da se dokažem. Drago mi je što je fakultet kojega sam završila prepoznao moj trud i rad i što je nagrada ovako poticajna. Turizam je najbrže rastuća grana privrede u Hrvatskoj, pa sam zato i odabrala ovaj studij. Na poslu ću dati svoj maksimum kako bih opravdala ukazano mi povjerenje – rekla je Mihovilić koja će u Zagrebu odraditi godinu dana pripravničkog staža, a zatim će imati i mogućnost za dobivanje stalnog posla.