Odabrani ljudi koji će u iduće četiri godine brinuti o opatijskom turizmu

Potvrđen novi saziv Skupštine TZ Grada Opatije

Marina Kirigin

Na skupštini su dotaknuta i goruća pitanja zapuštenih i praznih poslovnih prostora, s posebnim osvrtom gradonačelnika Dujmića na sve derutniji hotel Paris koji je zbog urušavanja postao opasan po život 



OPATIJA  Klaudio Šegarić, Ana Tičinović, Igor Mihić, Moira Betić, Jelena Papeša, Suzana Nalis, Željko Dijan (iz Liburnia Riviera Hotela), Vedran Gržetić, Ranka Gismondi, Ivan Sarajlić (iz Milenij hotela), Loredana Perčić, Vedrana Orlić (iz Magnuma), Milan Mirjanič (GH Adriatic), Liliana Stipanić (Miramar), Abi Shalabi (predstavnik malih hotela), Mirko Bulić (predstavnik iznajmljivača), Daniel Hauptfeld, Dubravka Tomljenović, Sandra de Jong (predstavnici turističkih agencija), Mario Kovačević (predstavnik ugostitelja), Vesna Vakanjac (predstavnica trgovaca), Sandra Martinčić (Thalassotherapija), Željko Mikulandra (Parkovi) i Zdenko Protuđer (Rivijera Ičići) – dvadeset i pet je članova Skupštine Turističke zajednice Grada Opatije čiji je četverogodišnji mandat (za razdoblje od 2014. do 2018. godine) jučer potvrđen na prvoj izbornoj sjednici Skupštine TZ Grada Opatije, a temeljem provedenih izbora i dostavljenih odluka članova TZ-e. 


  Devet članova Vijeća


Izabrano je i imenovano devet članova Turističkog vijeća Grada Opatije. Uz gradonačelnika Opatije Ivu Dujmića, u ovom javnom tijelu odluke će donositi Giorgio Kadum i Dino Hrelja iz LRH-a, Lazarela Komlen (Milenij), Milan Mirjanič (GH Adriatic), Loredana Perčić (Vienna International), Damir Nahmijas (agencija Da Riva), Emil Bratović (Thalassotherapija) i Abi Shalabi (Mozart).


U Nadzornom odboru zajednice sjedit će tri člana, Biserka Kamenar (LRH) i Ante Pisac (Milenij hoteli), a trećeg predstavnika naknadno će imenovati i potvrditi Vijeće županijskog TZ-a. Predstavnici TZ Grada Opatije u Skupštini TZ Kvarnera bit će kao i dosad Lazarela Komlen i Giorgio Kadum, a Katicu Hauptfeld zamijenit će njezin sin Daniel Hauptfeld, odlučeno je na jučer održanoj izbornoj Skupštini TZ Grada Opatije na kojoj je pod točkom razno dotaknuta i tema zapuštenih i praznih opatijskih (poslovnih) prostora.




Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić skrenuo je pažnju na hotel Paris koji već godinama »trune« u samom centru grada, a koji odnedavno prema riječima Dujmića predstavlja i opasnost po život. 


  Propast Ville Münz


Objasnio je kako su s hotela počeli otpadati prozori i škure, kako Grad nema nikakve ingerencije da vlasnike natjera da objekt dovedu u red. 


   – Pozvali smo inspekciju da izvidi situaciju, a s policijom smo ušli u prostor hotela Paris kako bismo skinuli prozore i škure koji su predstavljali opasnost za prolaznike, no sve ostalo je izvan naše moći i zato ćemo uskoro sazvati pressicu i ukazati zakonodavcu na potrebu izmjene nekih zakona – rekao je Dujmić, svjestan da to nije jedina crna točka Opatije. 


   – Pogledajte kako propada kulturno dobro, Villa Münz. Kontaktirali smo vlasnicu, no ništa ne možemo poduzeti. Slično je s Capitanom na opatijskom mulu. Svi obećavaju, a već četiri godine stanje je nepromijenjeno. Sve što možemo napraviti i što činimo je da plaćamo Komunalcu da očisti prostor oko lokala – zaključuje predsjednik TZ Grada Opatije.