Opatija 21

Postizborna križaljka: Umjesto Mladena Sinožića, na čelu Opatije 21 Igor Štok?

Srđan Brajčić

Igor Štok / arhiva NL

Igor Štok / arhiva NL

Dosad je Ivo Dujmić u nekoliko navrata pokušao smijeniti Sinožića, ali bi na kraju ipak odustao zbog pragmatičnih političkih razloga. Preduvjet za Sinožićevu smjenu je postavljanje novog Nadzornog odbora, čiji bi predsjednik navodno trebao postati Vladimir Brnečić



Promjene u nadzornim odborima i upravama opatijskih gradskih tvrtki i ustanova, Ivo Dujmić najavio je odmah nakon što je reizabran za opatijskog gradonačelnika.


Prema svemu sudeći, nova kadrovska križaljka za Nadzorni odbor i Upravu napisana je već za Opatiju 21, gradsku tvrtku koja je osnovana 2008. godine sa svrhom osmišljavanja, razvijanja i realiziranja građevinski važnih projekata za budućnost Opatije. No, njezin rad sveo se, zapravo, na upravljanje sportskom dvoranom Marino Cvetković, s čijim direktorom Mladenom Sinožićem gradonačelnik Dujmić već dugo nije zadovoljan. Uostalom, to Ivo Dujmić nikad nije krio.



Gradonačelnika Ivu Dujmića pitali smo jesu li točne informacije o tome da se u Opatiji 21 spremaju temeljite promjene. Međutim, na postavljena pitanja, odgovorio je vrlo kratko i nejasno.




Zanimalo nas je između ostaloga je li u planu smjena predsjednika Nadzornog odbora gradske tvrtke Opatija 21 Josipa Dedića, te ukoliko je informacija točna zbog čega se odlučio na taj potez. Pitali smo ga i koga vidi kao dobrog kandidata na mjesto novog predsjednika Nadzornog odbora Opatije 21 i zbog čega, te hoće li biti smijenjen direktor Opatije 21 Mladen Sinožić i što je glavni razlog tome, odnosno hoće li se novi direktor Opatije 21 tražiti putem javnog natječaja…


U odgovoru gradonačelnika Ive Dujmića stoji: – U tijeku je proces imenovanja novih članova u nadzorne odbore i upravna vijeća gradskih tvrtki i ustanova, a zajedno s novoizabranim članovima i predsjednicima ovih tijela provest će se zacrtana politika. U situacijama gdje će doći do promjena na čelu tvrtke, bit će imenovana nova uprava bez provedbe javnog natječaja, kako je to i propisano njihovim aktima. O svemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.



Dosad je štoviše u nekoliko navrata pokušao smijeniti Sinožića, ali bi na kraju ipak odustao zbog pragmatičnih političkih razloga. Međutim, češljanje gradskih struktura dio je uobičajenog postizbornog folklora i stoga će taj novi politički trenutak reizabrani gradonačelnik Opatije iskoristiti za legitimnu i očekivanu smjenu cijelog Nadzornog odbora, ali i Uprave Opatije 21, to jest jedinog njezinog člana, direktora Sinožića.


Prema nepotvrđenim informacijama, dosadašnjeg predsjednika NO-a Josipa Dedića zamijenit će Vladimir Brnečić. Riječ je o kandidatu s nezavisne liste Ive Dujmića za Gradsko vijeće Opatije i poznatom sportskom radniku. Inače, novi Nadzorni odbor Opatije 21 bit će, prema svemu sudeći, popunjen Dujmićevim ljudima od povjerenja: Vlado Vošlajer, Branko Periša, Brigita Dovođa…


Postavljanje novog Nadzornog odbora Opatije 21, preduvjet je za konačnu smjenu direktora Mladena Sinožića. Na njegovo mjesto trebao bi doći Igor Štok koji je sada voditelj jedne od službi riječke Čistoće. Štok je inače poznat u opatijskim političkim krugovima po tome što je do 2009. godine bio član SDP-a. No, uoči lokalnih izbora te godine, Štok je napustio socijaldemokrate, čiji je kandidat za gradonačelnika tada bio upravo Ivo Dujmić, i priključio se Amiru Muzuru. Igor Štok štoviše je bio kandidat za zamjenika gradonačelnika.