Terasa Continentala

Posezonska idila: Jesen uz pivo, kobasice i drugi opatijski Art Mrkat

Marina Kirigin



OPATIJA Živo je bilo protekloga vikenda na terasi opatijskog Continentala gdje je održano drugo izdanje »Craft Beer & Sausage« vikenda u organizaciji Amadria Park hotela. Bogati program od petka do nedjelje privukao je brojne goste hotela, ali i Opatijce koji su uživali u fantastičnoj atmosferi.


Domaće pivo predstavilo je pet najboljih hrvatskih craft pivovara – Bura, Međimurski lepi dečki, Nova Runda, PriMarius i Zmajska, a posebno je bila zanimljiva i večer sljubljivanja piva i hrane na kojoj je gostovao poznati hrvatski majstor piva Krešo Marić iz Pivovare Daruvar koji je uz svaki od pet slijedova posebno osmišljenog menija preporučao drugu vrstu piva ekskluzivne linije 5th Element. Uz razne okuse domaćih piva izvrsno se uklopila i zaista vrhunska ponuda domaćih delicija koju su pripremili chefovi opatijskog Continentala. Gosti su mogli uživati u čak pet vrsta domaćih kobasica, ali i drugim pivskim jelima koja će se ovdje nuditi i naredni tjedan.


Odličnu atmosferu svojim nastupima zagrijali su bendovi. Uz ukusne zalogaje goste je zaista oduševila i posebna jesenska scenografija koja je cijelu terasu pretvorila u pravu jesensku idilu, a koja će se izvrsno uklopiti i u naredna događanja koja slijede. Naredna dva vikenda na istom mjestu održat će se i drugo izdanje Art Mrkata Opatija za koji već tjednima vlada ogroman interes, a koji će tijekom dva vikenda trajanja ugostiti 30-ak umjetnika i kreativaca koji će svoje rukotvorine prezentirati i ponuditi svim gostima.