Modernizacija

Područna škola u Jušićima kompletno je informatizirana. Iza svega stoji – anonimni donator

Marina Kirigin

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Sve učionice opremljene su pametnim pločama, računalima, projektorima, a škola ima i posebnu informatičku učionicu



JUŠIĆI Područna škola u Jušićima kompletno je informatizirana. Posljednja pametna ploča stigla je i u razred »prvašića« pa tako odsad imaju svi učenici škole na raspolaganju četiri pametne ploče u sva četiri razredna odjeljenja, projektore i učiteljska računala, ali i kompletno opremljenu informatičku učionicu na kojoj svi učenici škole, njih 60-ak sudjeluje u besplatnoj izvannastavnoj aktivnosti – informatici. Kompletna informatizacija škole omogućena je zahvaljujući anonimnom donatoru, koji je u tri faze donirao školi sve potrebno kako bi kompletno opremio školu informatičkom opremom. Prema riječima Astrid Massari, ravnateljice Osnovne škole »Dr. Andrija Mohorovičić« iz Matulja, pod koju spada područni odjel škole u Jušićima, ukupna vrijednost donacije iznosi oko 120.000 kuna.


– Zahvala donatoru što je prepoznao potrebe škole, koji je svojim dobročiniteljstvom omogućio da vjerojatno budemo jedina područna škola na ovom prostoru koja je kompletno informatizirana, u kojoj su sve učionice opremljene pametnim pločama, računalima, projektorima, u kojoj imamo informatičku učionicu, koja je umrežena… Nadamo se da će se možda primjerom ovog donatora povesti još netko jer bi sada na isti način trebali opremiti područnu školu u Rukavcu kako bismo i toj djeci omogućili informatičko opismenjavanje – rekla je ravnateljica škole, dodajući da su za učenike u Jušićima sati informatike besplatni te da rade prema verificiranom programu što su ga dobili iz Varaždinske županije.


Zahvaljujući donaciji, u Jušićima i učenici prvog razreda i njihova učiteljica Boženka Zorić na raspolaganju od nedavno imaju pametnu ploču pa se tako u nastavnom programu koriste digitalni udžbenici, edukativne igre i kvizovi.– Postavljanjem pametne ploče primijećena je izuzetna motiviranost djece za rad, kao i lakoća učenja i bolji rezultati učenika, a omogućen je svestraniji način predavanja. Vjerujem da klasičnim načinom rada ova djeca ne bi ovako brzo i točno rješavala matematičke zadatke kako to čine nakon što je u upotrebu stavljena pametna ploča – rekla je učiteljica Boženka Zorić.