Najbogatiji program dosad

Počinje jubilarno 5. izdanje Festivala neovisnih kazališta Republike Hrvatske

P. N.

FreeDa

FreeDa



Jubilarno, peto izdanje Festivala neovisnih kazališta Republike Hrvatske – FEN 2016. službeno otvara kazalište Mala scena iz Zagreba i to predstavom »Leticija i ljublist« Petera Schaffera koja će biti odigrana u utorak, u 20 sati u hotelu Imperial. U predstavi glavnu ulogu igra Vitomira Lončar, u godini u kojoj obilježava 40. obljetnicu od početka svoje glumačke karijere, dok kazalište Mala scena slavi pet godina konstantnog sudjelovanja na FEN-u.


Istog dana, nešto ranije, u 13 sati u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer kazalište Mala scena predstavit će se pred mlađom publikom, i to djelom »Ne, ti ne! Ili o drukčijatosti« namijenjenim djeci i mladima od 7 do 15 godina starosti, koje na inovativan i edukativan način progovara o epilepsiji, najčešćoj neurološkoj bolesti od koje u Hrvatskoj boluje čak 40 tisuća ljudi.


Triptih događanja premijernog dana »FEN-a jubilarca« zaključit će Triko cirkus teatar u Wine-baru Stephanie hotela Imperial, gdje će u 23 sata, uz slobodan ulaz, početi »Soundtrack Cabaret«, osmišljen kao scensko-glazbeno putovanje kroz razne žanrove filmske glazbene povijesti. 




FEN će potrajati do nedjelje, 3. travnja, a u tih šest dana ispunjenih kazalištem održat će se čak 25 događanja, što će program 5. festivala učiniti najbogatijim dosad. Uz događanja prvog dana, održat će se još osam predstava za odrasle, deset predstava za djecu te dvije radionice.