Gastro dani

Počinje Festival šparuga, velu fritaju će pripremati Srđana Jevtić

Marina Kirigin

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

U Općini M. Draga »Gastro dani s okusom šparoga«



LOVRAN/MOŠĆENIČKA DRAGA Festival šparuga u Lovranu, koji će se održavati od 8. do 30. travnja, ove godine doživjet će svoje 17. izdanje. U gastro priredbi sudjelovat će 15 ugostiteljskih objekata (bistro Oaza, bistro Stari grad, buffet Stubica, konoba Kali Medveja, konoba Marun, Lovranski Pub, Remisens Hotel Excelsior, restoran Bellavista, restoran Draga di Lovrana, restoran Knezgrad, restoran Kvarner, restoran Lovranska vrata, restoran pizzeria Delfino, restoran Riviera i restoran Villa Astra) koji će tijekom navedenih dana nuditi različita jela od divljih šparuga, gastro delicije koja raste na obroncima Učke.


Početak manifestacije, u subotu 8. travnja, obilježit će velika Fešta od šparuga koja će započeti u 16 sati na lovranskom Trgu slobode. Uz voditelja Dražena Turinu Šajetu, nastupaju DJ Vedran, Kvartet Asi i Puhački orkestar Lovran, a u 17 sati »spravit« će se vela fritaja od tisuću jaja i 30 kilograma šparuga koju će u tavi promjera dva metra pripremiti »masterchefica« Srđana Jevtić.


Porcija vele fritaje nudit će se po cijeni od 30 kuna, a slastičari Remisens Hotela Excelsior ponudit će roladu od šparuga po cijeni od 15 kuna, istaknuli su iz Turističke zajednice Lovrana, koja ovo događanje organizira u suradnji s hotelom Excelsior, UO »Stari grad« i ugostiteljima, te uz pokroviteljstvo PGŽ-a.




I Mošćenička Draga ponudit će svoju gastro priredbu vezanu uz ovu samoniklu biljku. »Gastro dani s okusom šparoga« održat će se od 8. do 23. travnja, a posebni meni tijekom tog razdoblja moći će se kušati u konobi Batelan u Brseču, restoranu Perun u Mošćenicama te Grillu Sportsko i Konobi Zijavica u Mošćeničkoj Dragi.


Program će početi u subotu, 8. travnja u 10 sati Danom od šparoga u Brseču, u sklopu kojeg će se održati edukativno predavanje i gastro zabava s okusom šparoga. Od 10 sati krenut će interaktivna radionica za djecu na brsečkoj Šterne, u 12 sati polaznici dječje radionice moći će kušati miću fritaju, a edukativno predavanje održat će se u 17.30 sati u memorijalnoj kući Eugena Kumičića. Veliko finale bit će u 19 sati u konobi Batelan gdje se spravlja velika fritaja od šparoga, ali i zabava uz klapu Nevera.